Saturday, November 5, 2016

TNPSC Group - 4 -2016 Answer Key Free Download.

-------------------------------------------------------------------
Answer Key for TNPSC Group 4 Exam for 5451 posts held at 06.11.2016 Sunday forenoon. 

Name of the Exam : TNPSC Group - 4

Question Type: GRFT3


101. What is the chemical name of DDT?
Answer: A

102.What are Microsporum, Epidermophyton?
Answer: B

103. A Special root-like structure in cuscuta and viscum is called?
Answer: B. Haustoria

104. Which of the following is observed as " National Girl Child Day"?
Answer: D. January 24

105. Which state Governor was appointed as Tamilnadu Governor Additional-charge in September, 2016?
Answer: C, Maharashtra

106. Which Musicians has honoured in August 2016, by United Nations Organisation for her contribution to music?
Answer: A. M.S.Subbulakshmi

107.Which country badminton player was defeated by P.V.Sindhu in the semi-finals at the Rio-2016 Olympic Games?
Answer: D. Japan

108. In July 2016. Therasa May was appointed as the _______ Woman Prime Minister of UK (Britain)
Answer: B. Second

109. Which year the Constitution of India (61st Amendment Act) lowered the voting age from 21 years to 18 years?
Answer: A. 1988

110. Article 63 of the Indian Constitution refers to ____
Answer: A. Vice President of India

111. Match the following:
Answer: A

112. The Pallava inscription at  ________ refers to a great musician Rudracharya.
Answer: B. Mamandur

113. During the age of Kalabhras, a Jain work who established Dravida Sangha at Madurai was____
Answer: A. Vajranandhi

114.  Match the following:
Answer: D

115. Which year has special significance in Indian Economy as far as Economic Reforms are concerned?
Answer: C. 1991

116. Where is the diamond cutting industry located in India?
Answer: B. Surat

117. {-1 2/7} + ....
Answer: C

118. The population of a city in the year 2014 is 180000 and ....
Answer: B. 2,59,200

119. Which of the following set of ...
Answer: B. 5, 8, 10

120. The Value of 
Answer: B. 25

121. The Value of .....
Answer: D. 2.5

122. The Value of 16...
Answer: A. -7728

123. If you stand in a .....
Answer: A. Infinity

124. Audible range of rabbit is _____
Answer: Doubt ( Right Answer: Rabbit 360-42,000 Hz

125. Consider the Statements:
Answer: A. Both A and R are false
{ Note: Sterility is caused by deficiency of which vitamin E and Night blindness is caused by the deficiency of: Vitatmin A }

126. The valve which regulates the blood flow from right ventricle to the pulmonary artery ____
Answer: A Semi-lunar Valve

127. Who among the Indian - Born American scientist bagged the prestigious award Lemelson-MIT prize worth 5,00,000 dollers?
Answer: C. Ramesh Raskar

128.  Who won the GD Birla Award for Scientific Research for the year 2016?
Answer: D. Sanjay Mittal

129. Name the Battery that shuts down on over heating and restarts when the temperatures becomes cool ____
Answer: B.Lithium Ion

130. Name the person who was appointed as the ambassador on behalf of India to work for the cause of gender equality and progress of woman in UNO for the year 2016?
Answer: A. Aishwarya Rai

131. Who won the Rajiv Gandhi Khel Rathna Award for Badminton in the year 2016?
Answer: D. P.V.Sinhu

132. Which year has been declared by UNO as the " International Year of Pulses"
Answer: D. 2016

133. The election process at the states level is supervised by _____
Answer: C. Chief Electoral Officer

134. Find out the correct statements: The Indian Constitution contains____
Answer: A. XXII Parts, 449 Articles and 12 Schedules

135. Consumer Courts are set up in _______ tier system.
Answer: B. Three

136. The Tanjore king who-helped Vijayanagar king in the battle of Thalaikottai was _____
Answer: A. Sevappa Nayak

137. Who built the Nalanda University?
Answer: A. Kumara Gupta

138. Ox-bow lakes are formed in the ___
Answer: A. Valley Region

139. National Motto " Satyameva Jayate" hence forth appears as " Vaimaye Vellum" in Tamil was announced by_____
Answer: D. Annadurai

140. Where was Dr.B.R.Ambedkar born?
Answer: A. Mhow

141. How many years V.O.C.was sentenced to imprisonment?
Answer: C. 40

142. In India the organisation which was responsible for self-sufficiency in food production was ___
Answer: B. ICAR

143. As explained by Rober Malthus, Population increased in the ____
Answer: B. Geometric ratio

144. The base triangle _____
Answer: C. 20m

145. A can do a piece of work_____
Answer: B. 2000

146. If the ratio of length _____
Answer: C. 44 cm

147. A room is 5 m ......
Answer: B. 24.3 m2

148. The breadth, height....
Answer: B. 28 cm

149. Which medicine is known as " The Queen of Drugs"
Answer: D. PENICILLIN

150. How many electrons are there in one Coulomb charge?
Answer: B.

151._____
Answer: Update Soon

152. Ovulation is stimulated by ___
Answer: A. LH

153. Which gymnospermic plant cures rheumatism?
Answer: D. Pinus

154. Which of the following was discovered by ONGC  in the Indian Ocean on 26th July 2016?
Answer: A. Hydrated Methane

155. Which bill was passed in the parliament of India in  2016 to adopt Uniform Tax of States?
Answer: B. Good and Service Tax

156. Identify the 2016 Dhronacharya Awardee
Answer: A. Bishweshwar Nandi

157. The Asian Junior Chess Champianships,  May 2016 was held in?
Answer: D.  New Delhi

158. The Third Asian Ministerial Conference on Tiger Conservation 2016  was held?
Answer: From April 11th to 14th 2016 at New Delhi

159. Indian Constitution Drafting Committee's Chairman.
Answer: C. Dr.B.R.Ambedkar

160. Who is the chairperson of Niti Aayog?
Answer: B. Prime Minister

161. The writ of Habeas Corpus is _____
Answer: A. To safeguard people from illegal arrest

162. Which is known as the " Murmering Auditorium"?
Answer; B. Golkumbas

163. Which Mughal King killed the Sikh Guru Tegh Bahadur?
Answer: B. Aurangazeb

164. The leading producers of jute in the world is ____
Answer: A. India and Bangladesh

165. Asteroids are found between ____
Answer: A. Mars and Jupiter

166. Match:
Answer: A (2   1  4   3 )

167. Net National Product is ____
Answer: B. Gross National Product - Depreciation

168.  When a person lives below the minimum subsistence level he is said to live in ____
Answer: A. Absolute Poverty

169.  3-25 here .....
Answer: B. 0

170. The average mark of 10 children is 80 then their total mark is____
Answer: C. 800

171. A man ....
Answer: D

172. The price of a house is decreased from rupees fifteen lakhs to rupees twelve lakhs. The percentage of decrease is ____
Answer: C. 30 %

173. If 3 (t-3)=5(2t+1) then t =?
Answer: A. -2

174. Find the next term of 4 in the series is 1, 1, 2, 8, 3, 27, 4, ....
Answer: D. 64

175. Three Angles of a triangle are ....
Answer: C. 31

176. The difference between ......
Answer: A. 80

177. Why vegetables and fruits turn brown on cutting?
Answer: A. Due to the reaction between phenolic compound and oxygen in air

178. Among the following which one is not a biofertilizer?
Answer: C. Lindane

179. Match List I and List II
Answer: A ( 3  4  2  1 )

180. Who is the Chief Information Commissioner of India in September 2016?
Answer: C. R.K.Mathoor

181. "Operation Calm Down" is associated with which State?
Answer: C. Jammu Kashmir

182. What is the name of Ganga river cleaning scheme?
Answer: A. Namami Ganga Scheme

183. The INSAT-3DR was launched through rocket for Meteorological Research on 8th September, 2016 by which rocket?
Answer: A. GSLV-F05

184. Match the following:
Answer: D. (2  1  4  3)

185. Which of the following is incorrectly matched?
Answer: D. Constituent Assembly adopted National Anthem - January 23, 1950

186. Which of the following is correctly matched?
Answer: B. The Chief Minister - Appointed by the Governor

187. Which of these describes the conquest and victories of Samudra Gupta?
Answer: B. Allahabad Pillar Inscription

188. Who was the last Sultan of Delhi Sulthanate?
Answer: A. Ibrahim Lodi

189. The shortest National Highway is ______
Answer: NH 47 A
{ Note: National Highway 47A, which starts from NH 47 at Kundannur, is the shortest highway in India.It has a length of 6 Kilometeres in total.It links the man-made isle of Willingdon Island with Kochi bye-pass }

190. Match the following
Answer: A { 2  4  1  3 }

191. Who remarked "The light has gone out of our lives and there is darkness everywhere?
Answer: D. Jawaharlal Nehru

192. Who chaired the first session of the Indian National Congress held at Bombay?
Answer: B. W.C. Banerjee

193. Which plan was implemented after the Annual Plans of 1966-69?
Answer: D. Fourth Five Year Plan

194. "Bachpan Bachao Andolan" is an organisation that fights against?
Answer: A. Child Labour

195. If 7/12 .....
Answer: D. 3

196. If 22 men can build a wall of 110 meters ....
Answer: B. 90mts

197. A man bought an old ....
Answer: A. 10%

198. Find the LCM ......
Answer: B.

199. Simplify:....
Answer:  A

200. Find the rate of interest....
Answer: C


{ If found Any Wrong Answer Please Inform in Comment Box Place.}

Jobs Keywords

+2 (HSC) +2 RESULT 10th Science 2016 6th-Science Aavin Jobs Abroad Jobs Account Assistant Accountant Accounts Accounts Officer Accounts Officer Grade-I Additional Director Additional Manager Admin Executive / Secretary Administration Administration officer Administrative Officer Administrative Officers ADMISSION Admission for P.G Admission for Law ADMISSION FOR STUDY ADMISSION FOR STUDY for B.Ed ADMISSION FOR STUDY for MBBS ADMISSION FOR STUDY for PG ADMISSION FOR STUDY in Agri ADMISSION FOR STUDY in Veterinary ADMISSION FOR STUDY Law ADMISSION FOR STUDY M.Sc and Ph.D ADMISSION FOR STUDY Ph.D ADMISSION FOR STUDY. B.Tech ADMISSION FOR STUDY. M.Tech admission on Central Institute of Psychiatry Aerospace Engineering AGRICULTURAL ENGIEERING Agricultural Marketing Officer AGRICULTURE OFFICER Ahmedabad AIR INDIA Airmen Andaman Andhra Pradesh Andra Pradesh Anganwadi Anna University Annamalai University Answer Keys apprentice Architect Arunachal Pradesh Assam Assistant Assistant Librarian Assistant professor Assistant Accounts Officer Assistant Commissioner Assistant Controller Assistant Engineer Assistant Librarian Assistant Manager Assistant Medical Officer Assistant Officer Assistant or Typing Assistant Ore Dressing Officers Assistant Planner Assistant Professor Assistant Registrar Assistant Specialist ASSISTANT SUPERVISOR Assistant Surgeon Associate Professor Attendan Attendant Attorney Audiometrician Auditor Aviation Bangalore Bank Bank Exam Bank Exam Model Questions Bank Exam Model Questions Dinamalar Bank Exam Questions Bank Job Bank Jobs Bank Note Paper Mill India Private Limited Bank Vacancy Bengaluru. Kernataka Bhojpur Bhojpur District Court Bhojpur District Court Recruitment 2016 Bhopal Bhubaneswar Bihar Biochemist Biology Blacksmith Block Health Statistician Boiler Operators Botanist Botany BSNL Computer Science BSNL Electrical Engineering BSNL Model Question BSTC Rajasthan Cabin Crew Cantonment Board Kamptee Captain Career News Carpenter CBSE +2 RESULT CBSE 10th Result CBSE CTET RESULT CBSE-NET ccu cent Central Electrochemical Research Institute CENTRAL GOVERNMENT JOB CENTRAL GOVT CENTRAL GOVT. INDIA Chandigarh Chattisgarh Chemical Engineer Chemical Engineering Chemist CHEMISTRY Chennai chennai. Chhattisgarh Chief Resource Person Chowkidar Civics Civil Engineer Clerk Cochin Combined Medical Services Examination Commerce Competitive Exams computer Computer Engineer Computer Instructor Computer Operator Computer Science Computer Science and Applications Conductor Conference Constable Construction manager Consultant Contacts Content Executives Contract Basis Contract Basis Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis Professor Cook Counsellor CSIR CSIR-NET CTET Curator CURRENT AFFAIRS Current Affairs - 2016 Current Affairs - 2017 Current Affairs - 2018 CURRENT AFFAIRS- 2015 CURRENT AFFAIRS- 2016 CURRENT AFFAIRS- March Daman & Diu Data Entry Operator Data Entry Operator or Trainee Data Input Operator Defence Delhi dental Deputy Chief Accounts Officer Deputy Collector Deputy Commissioner Deputy Engineer Deputy General Manager Deputy Manager Deputy Registrar Deputy Superintendent of Police Development Officer Dinaethal TNPSC dinamalar News Dinamani News Director Directorate of Youth Affairs & Sports Recruitment 2016 District Registrar Doctor Documentation Officer Driver Drver DTP Operator Durwan Economics Economist Editor Electrical & Electronics Engineering Electrical Engineer Electrical Engineering Electrical Supervisor Electrician Electronic Mechanic Engine Fitter ENGINEER Engineering engineering Madhya Pradesh Engineers English Exam Tips Executive Executive Officer Faculty Farm Manager Field Assistant Field Officer Finance Finance Executive Finance Manager Finance Officer Fire and Safety Engineer Fitter Foreign Foreign Job Foreman Forester Free Coaching Free Coaching Class Gandhinagar Garden Mali GATE 2016 GENERAL KNOWLEDGE General Manager General Medicine General Surgery Paediatrics Orthopaedics General Medicine Paediatrics TB & Chest General News General Studies Geography Goa Group 1 Group 2 A Group 8 Group IV Group-I Group-II Group-IV Gujarat Hall Ticket Haryana Havildar Himachal Pradesh Himachal Pradesh Subordinate Services Selection Board History Home Science Horticulture Assistant Hospital Attendant HPSC HSSC Recruitment 2016 Hyderabad Hydrabad icu IIT Madras Important Dates of April Important Dates of May Important Days India India Principal Indian Constitution Indian National Movement Indian Nobel Laureates Indian Space Research Organisation Inspector Inspector of Income Tax Inspector of Income-Tax Instrumentation Engineer Insurance ISRO ISRO Old Questions IT JOBS Itanagar Jailor Jaipur JAM - 2016 Jammu & Kashmir Jarkhant Jet Airways Jharkhand Joint Director Junior Assistant Junior Clerk Junior Engineer Junior Executive Junior Manager Junior Research Fellow Junior Research Fellow Position Junior Residents Junior Resource Person Junior Stenographer Junior Technical Assistant Junior Technician Kamptee Karnataka Kerala kol Kolkata KPSC Lab Assistant Lab Assistant Model Questions Lab Attendant Lab Technician Laboratory Superintendent Laboratory Assistant Labourer Lakshadweep Law Law Officer Lecturer Legal Legal Professional LIBRARIAN Library and Information Science Library and Information Science Paper II Library Assistant lineman lndia Lower Division Clerk Lucknow Luknow M.B.B.S M.Phil Madhya Pradesh Madhya Pradesh Public Service Commission Madras University MADURAI Maharashtra Maharastra Management Management Study Manager Managers Manipur Marine Engineers Marketing Marketing Executive Marketing Officer Master Degree Programme Material Inspector Mathamatics Mathematics MBA MBBS MCA Mechanic Mechanical Engineer Mechanical Engineering Mechanical Engineering Electronic & Communication Engineering Computer Science & Engineering Architecture Mathematics Mechanical Engineering Electronic & Communication Mathematics Medical Medical Officer Medical Specialist Meghalaya Microbiologist Military Hospitals Mizoram MRB MTS Mubai Multi Tasking Staff Mumbai Muscat Mysuru Nagaland Nagpur NECET Test NEET NEET 2017 Model Questions New Delhi NIMCET-2015 Noida Nurse Nurses Odisha Odsha Office Assistant Office Helper Office Supervisor Officer Officers Online Quiz Orissa Orthopaedics Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis General Surgery Paper - I Paper - II Paper III PASAA Pathankot Patna Pattern Maker Peon Pharmacist Pharmacology phd study in Central Institute of Psychiatry Physical Education Physical Instructor PHYSICS Physiotherapist Placement Officer Plant Engineer Plumber Plumper Police Police Previous Questions Political Science Pondicherry POST Postal Assistant PREVIOUS QUESTIONS Principal PRIVATE JOBS Private Secretary Probationary Officers Production Engineer Professional Assistant Professor Professor Assistant Professor Programmer Coordinator Project Assistant Project Assistants Project Associate Project Director Project Manager Project Officer Publication Assistant Puducherry Pump attendant Pune Punjab Purchase Officer Quiz Radiologist Railway Jobs Rajasthan Rajasthan Public Service Commission Ranchi Ranger Reader Receptionist Receptionist Gr-III Ref. & AC Registrar Research and Development Research Assistant Research Associate Research Fellow Research Officer Resident Engineer Resident Medical Officer RESULT RRB RRB Model Question Safaikarmachari Safaiwala Sample Questions SBI Jobs Scholarship School Education News Science Science Studies Scientific Assistant Scientific Officer Scientist Scientist Assistant Secretary Section officer Security Security Commander Security Officer Semi Skilled Jobs Senior Assistant/Personal Assistant Senior HRD Officer Senior Manager Senior Officer Administration officer Senior Radio Technician Senior Residents Senior Residents and Junior Residents Senior Resource Person Senior Scientific and Technical Officer Senior Technical officer SET Exam Shimla Sikkim Social Worker Solar Energy Corporation of India Soldier SPECIAL DRIVE RECRUITMENT Specialist Sr. Administrative Officer SSC SSC EXAM SSLC SSLC Results Staff Nurse Staff Nurses Staff Selection Commission STATE GOVT. STATE GOVT. JOBS STATE GOVT. Officer Statistician Stenographer Store Assistant Store Keeper Store Superintendent Superintendent Supervisor Surveyor Syllabus System Analyst Tahsildar Tailor Tamil tamil nadu Tamilnadu Tamilnadu Govt. Aided Posts Tamilnadu Jobs Tax Assistant Taxation Officer Teacher Teaching Teaching Aptitude Technical Technical Assistant Technical Officer Technician Telangana Tester TET Thiruvananthapuram TN Ration Shop Posts TN-MBBS TNPSC TNPSC Jobs TNPSC Previous Question Paper TNSET TNSET - Results Tradesman Tradesmen Mate Trainee Translator TRB TRB Annual Planner Tripura Turner tutor Typist UGC - NET Union Public Service Commission Unique Identification Authority of India Upper Devision Clerk UPSC UPSC PREVIOUS QUESTIONS UPSC. Drug Inspector Uttar Pradesh Uttarkhand VAO VAO Model Questions Veterinary Assistant Surgeon Walk-in-Interview Watchmen waterfalls in South India Web Master Welder West Bengal West Bengal PRIVATE JOBS West Bengal Public Service Commission WHAT TODAY Who's Who Wireman Workshop Workshop & Seminars / Conference Yoga Teacher Zoology பொதுத் தமிழ்