Monday, October 17, 2016

Important GK Objective Questions with Answers on United Nations Section- 1

1. Which institution was the first attempt in the history towards the formation of the International society nations :
(A) League of Nations
(B) United Nations
(C) International UN Federation
(D) International Institution 

2. Which institution is often termed as ‘a Child of War’:
(A) UN
(B) League of Nations
(C) SAARC
(D) WHO

3. Which government established a committee to study the plan for the formation of League of Nations :
(A) British Government
(B) American Government
(C) French Government
(D) German Government



4. Which American President put forward his famous ‘Fourteen Point’ programme for the formation of League of Nations:
(A) Bill Clinton
(B) George Bush
(C) George Lincoln
(D) Wilson

5. Who got credit for the formation of League of Nations :
(A) President Wilson
(B) President Thomson
(C) Abraham Lincoln
(D) None of the above

6. When was the League of Nations formed :
(A) 5th January, 1920
(B) 8th January, 1920
(C) 10th January, 1920
(D) 15th January, 1920

7. Which countries made a joint draft known as ‘Hirst-Millar Draft’, for the League of Nations :
(A) India and America
(B) British Government and India
(C) America and Britain
(D) None of the above

8. Which countries were the permanent members of the League of Nations :
(A) America and Britain
(B) France
(C) Italy and Japan
(D) All the above

9. For which World War League of Nations is often called the ‘Child of War’ :
(A) First
(B) Second
(C) Third
(D) Fourth

10. Which Conference adopted the United Nations Charter on 26th January, 1945 :
(A) London Conference
(B) Tokyo Conference
(C) San Francisco Conference
(D) None of the above

11. When San Francisco Conference adopted United Nations Charter, how many Nations signed the said Charter :
(A) 52
(B) 50
(C) 53
(D) 54

12. On which day ‘United Nations Day’ is celebrated every year:
(A) 26th July, 1946
(B) 27th August, 1947
(C) 25th September, 1941
(D) 24th October, 1945

13. After which event, United Nations came into existence :
(A) The Declaration of St. James Palace (January, 12, 1941), The Atlantic Charter
(B) The UN Declaration (January 1, 1942), Moscow Declaration
(C) The Tehran Conference (December 1, 1943), The Yalta Conference (February 11, 1945)
(D) All the above

14. When was ‘The United Nations Declaration’ signed :
(A) 1st January, 1942
(B) 1st October, 1945
(C) 1st November, 1946
(D) 1st December, 1949

15. Who signed `United Nations Declaration' :
(A) President Roosevelt of America, Winston Churchill of Britain
(B) Maxim Litvino of Russia
(C) T. V. Soong of China
(D) All the above

16. How many states signed `United Nations Declaration' :
(A) 25
(B) 24
(C) 23
(D) 21

17. Who presided at the San Francisco Conference which became the main thrust to build UNO :
(A) Lord Bantick
(B) Lord Lawishe
(C) Lord Halifax
(D) None of the above

18. How many states were the original members of the UN:
(A) 51
(B) 185
(C) 57
(D) 189

19. At present how many states are the members of the UN:
(A) 191
(B) 192
(C) 189
(D) 187

20. Which reason is indicated for the birth of the UN in the Preamble of the UN Charter:
(A) Combined International Pressure
(B) First World War
(C) Second World War
(D) Experiences of a devastating War

21. Whose association or organization is the UN :
(A) I.L.O.
(B) World Bank
(C) W.H.O.
(D) All the above

22. The amendment to Article 23 of the UN Charter enlarges the membership of the :
(A) General Assembly
(B) Security Council
(C) Trusteeship Council
(D) UNESCO

23. Which of the following statement is not correct :
(A) The International Court of Justice is the principal judicial organ of the UN. 
(B) The Statue of the International Court of Justice is an integral part of the UN Charter.
(C) The Charter was signed on 26 June, 1945 by the representatives of the 50 countries.
(D) The name `United Nations', coined by United States President Woodrow Wilson was first used in the ‘Declaration by United Nations’ of 1 January, 1942.

24. Which is the Act created by the Indian Parliament on the subject of UN :
(A) United Nations Act, 1948
(B) United Nations Act, 1949
(C) United Nations (Immunities) Act, 1946
(D) United Nations (Privileges Immunities) Act, 1947

25. In which article of the UN Charter enshrine purposes of the UN :
(A) Preamble
(B) 2
(C) 1
(D) 5

26. What is the foremost important purpose of the UN:
(A) Peace
(B) Friendship
(C) Security
(D) Equality

27. Which part of the UN Charter mention important quotation thus ‘to save the succeeding generations from the scourge of war’ :
(A) Preamble
(B) Charter
(C) Article 10
(D) Article 5

28. What is the second purpose of the UN Charter :
(A) Develop friendly relations among world leaders
(B) Develop friendly relations is subject of economy be- tween Lunpres
(C) Develop friendly relations among nations based on respect for the principles of equal rights and self-determination of people
(D) None of the above

29. Which Article of the UN Charter state the ‘principle of self-determination’ :
(A) 1(2)
(B) 55
(C) 56
(D) All the above

30. Which Article of the UN Charter deals with ‘The promotion of International economic and social co- operation :
(A) 55
(B) 60
(C) 58
(D) 61

31. What are the principal organs of the UN :
(A) The General Assembly, The Security Council
(B) The Economic and Social Council, The Trusteeship Council
(C) The International Court of Justice, The Secretariat
(D) All the above

32. What is the status of the UN:
(A) Arbitrary Organization
(B) Democratic Organization
(C) Military Organization
(D) Developed Countries Organization

33. On what basis, important matters of the UN are decided:
(A) Absolute vote
(B) Minority vote
(C) Economic power countries vote
(D) Majority vote

34. Which organ of the UN decide all important matters :
(A) ILO
(B) WHO
(C) Security Council
(D) UNESCO

35. How many members are there in the Security Council :
(A) 9
(B) 15
(C) 7
(D) 8

36. How many permanent members are there in the Security Council :
(A) 4
(B) 5
(C) 3
(D) 2

37. When General Assembly of the UN decide all important matters how many country members are required to vote in order to pass the said matters :
(A) One-fourth
(B) One-third
(C) Two-third
(D) Full majority

38. What is the primary responsibility of the Security Council of UN :
(A) maintain world heritage
(B) maintain world food
(C) maintain world award
(D) maintain peace and security in the world

39. In the UN, who is empowered to use armed forces for the maintenance of peace and security :
(A) Security Council
(B) UN General Assembly
(C) ILO
(D) UNICEF

40. Who are bound to provide armed forces to the UN :
(A) Member-states
(B) Security Council members
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

41. Which is the principal Judicial organ of the UN :
(A) ILO
(B) IMF
(C) International Court of Justice
(D) None of the above

42. The amendment to Article 61 of the Charter, which entered into force on 31 August, 1965, enlarged the membership of the Economic and Social Council from 18 to :
(A) 27
(B) 37
(C) 47
(D) 54

43. Which of the following statement is not correct :
(A) Membership of the United Nations is open to all democratic nations.
(B) The Charter provides for the suspension or expulsion of a member.
(C) The official languages of the United Nations are Chinese, English, French, Russian and Spanish.
(D) The General Assembly is the main deliberative organ of the United Nations.

44. According to the UN Charter, how many types of members are there :
(A) 2
(B) 4
(C) 3
(D) 1

45. What are the types of membership category defined by the Charter of the UN :
(A) Original members
(B) States which may be admitted to the UN in accordance with the provision of Article 4 of the Charter
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

46. Which UN body takes a decision whether a state is peace loving and whether it is able and willing to carry out obligations of the UN Charter :
(A) UN General Assembly
(B) Security Council
(C) (A) and (B)
(D) None of the above

47. Which article of the UN Charter mention expulsion of the member from the UN :
(A) Article 6
(B) Article 8
(C) Article 9
(D) Article 10

48. On whose recommendation, UN General Assembly decide suspension of a state from the UN membership :
(A) Judicial body
(B) International Judicial Community
(C) Security Council
(D) All the above

49. What majority is required when UN General Assembly decides suspension of a state from the UN membership :
(A) One-fourth majority
(B) Two-third majority
(C) Absolute majority
(D) Two-fourth majority

50. In the UN General Assembly, how many representatives can hail from a member state :
(A) Not more than 10
(B) Not more than 8
(C) Not more than 7
(D) Not more than 5

Answer Key: 
01. (A) 02. (B) 03. (C) 04. (D) 05. (A) 06. (C) 07. (C) 08. (D) 09. (A) 10.(C)
11. (B) 12. (D) 13. (D) 14. (A) 15. (D) 16. (B) 17. (C) 18. (A) 19. (B) 20.(D)
21. (D) 22. (B) 23. (D) 24. (D) 25. (C) 26. (A) 27. (A) 28. (C) 29. (D) 30.(A)
31. (D) 32. (B) 33. (D) 34. (C) 35. (B) 36. (B) 37. (C) 38. (D) 39. (A) 40.(A)
41. (C) 42. (A) 43. (A) 44. (A) 45. (C) 46. (C) 47. (A) 48. (C) 49. (B) 50.(D)

For More Questions: {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7} {8}

Important Current Affairs for all Competitive Exams - 2016

1. Who became the 24th Governor of RBI (Reserve Bank of India)?
a. Subir Gokam
b. Raghuram Rajan
c. Urjit Patel
d. Y.V.Reddy
Answer: Urjit Patel

2. Name of the First state to retify GST 
a. Bihar
b. Tamil Nadu
c. New Delhi
d. Rajasthan
Answer: Rajasthan

3. In total how many bank accounts have been opened under PMJDY scheme?
a. 276.7 Million
b. 276.8 Million
c. 278.7 Million
d. 256.7 Million
Answer: 276.7 Million

4. Which are the two telecom companies in India merged recently?
a. R.Com and Aircel
b. R-com and Jio
c. Airtel and Vodafone
d. None of the above
Answer: Airtel and Vodafone

5. India's exports declined marginally in August 2016 by how much percent?
a. 0.4 %
b. 0.8 %
c. 0.9 %
d. 0.7 %
Answer: 0.8 %

6. India has been placed at which rank in the World Bank's 2016 Logistics Performance Index (LPI) among 160 countries?
a. 28
b. 30
c. 05
d. 10
Answer: 28

7. The Centre has launched Ganga Gram Yojana to develop how many villages in Uttar Pradesh?
a. 2500
b. 750
c. 1800
d. 3542
Answer: 1800

8. State Bank of India's board of directors has approved merger of how many of its associate banks?
a. 03
b. 02
c. 04
d. 05
Answer: 03

9. India's imports declined by how much per cent in July 2016?
a. 10
b. 15
c. 17
d. 16
Answer: 17

10. India and Which country has signed as agreement in the area of Maritime Transport to step up co-operation on the seas?
a. Eqypt
b. Canada
c. Sri Lanka
d. Thailand


Answer: Canada.

Telangana General Knowledge Questions with Answers - 2016

1. Which party demanded statehood for Telngana and contested elections in 1971 later merged with Congress?
(A) Telangana Praja Samiti 
(B) Tamil Manila Congress
(C) Dravida Munnethra Kazhagam 
(D) Utkala Congress 
Answer: A

2. When was the bill for Telangna state passed in the two Houses of the Parliament?
(A) January 2014 
(B) March 2014 
(C) May 2014 
(D) February 2014
Answer: D

3. How many MPs will Telangna send to Lok Sabha?
(A) 18 
(B) 17 
(C) 15 
(D) 20 
Answer: B

4. How many assembly constituencies have been allotted to Telangna?
(A) 119 
(B) 118 
(C) 117 
(D) 116
Answer: A

5. Which is the ruling party in Telangna?
(A) TDP 
(B) INC 
(C) YSR Congress 
(D) TRS 
Answer: D

6. Which of the following districts is part of Telngana?
(A) Anantapur 
(B) Guntur 
(C) Kurnool 
(D) Warangal 
Answer: D

7. Which of the following districts is not part of Telngana?
(A) Khammam 
(B) Nizamabad 
(C) Nellore 
(D) Adilabad 
Answer: C

8. What is the capital of Telngana?
(A) Warangal 
(B) Hyderabad 
(C) Karimnagar 
(D) Nizamabad 
Answer: B

9. After the formation of Telngana, how many states does India have now?
(A) 28 
(B) 30 
(C) 31 
(D) 29 
Answer: D

10. Telngana has been formed by dividing which of these states?
(A) Tamil Nadu 
(B) Arunachal Pradesh  
(C) Karnataka 
(D) Andhra Pradhesh 
Answer: D

11. Who is the first Chief minister of Telangna?
(A) N. Kiran Kumar Reddy 
(B) N. Chandrabbau NaiduKalvakuntla
(C) Chandrashekar Rao 
(D) E. S. L. Narasimhan 
Answer: C

12. When was Telngana formed?
(A) 1 January 2002 
(B) 2 June 2014
(C) 1 August 1960 
(D) 31 October 1953 
Answer: B

13. Who took oath as first Governor of Telangna?
(A) E. S. L. Narasimhan 
(B) Najeeb Jung
(C) Kamla Beniwal 
(D) Sheila Dikshit 
Answer: A

14. The famous Warangal fort was built by ?
(A) Chalukyas 
(B) Musunuri Nayaks 
(C) Kakatiyas 
(D) Delhi sultans 
Answer: C

15. Which of the following dynasties ruled Telngana?
(A) Pala 
(B) Kakatiya 
(C) Sena 
(D) Chera 
Answer: B

16. Who were rulers of Hyderabad in 1724-1948?
(A) Peshwas 
(B) Nawabs 
(C) Amirs 
(D) Nizams
Answer: D

17. When was Telangna merged with Andhra Pradesh?
(A) 5 March 1949 
(B) 7 May 1984
(C) 14 July 2000 
(D) 1 November 1956 
Answer: D

18. Historically, when was Telangna merged with Andhra?
(A) 1955 
(B) 1952 
(C) 1956 
(D) 1958
Answer: C

19. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's _____
(A) largest railway station 
(B) highest railway station
(C) longest railway station 
(D) None of the above 
Answer: A

20. The Telangana state was formed on ______ june 2014.
(A) 2nd 
(B) 4th 
(C) 9th 
(D) 15th 
Answer: A

21. Total number of districts in Telangana ______
(A) 7 
(B) 8 
(C) 10 
(D) 14 
Answer: C

22. What is the literacy rate in Telangana ______
(A) 59.11 % 
(B) 66.46 %
(C) 69.45 
(D) 80.08 % 
Answer: B

23. Which one is the largest district by area wise in Telangana ______
(A) Adilabad 
(B) Nizamabad 
(C) Khammam 
(D) Mahboobnagar 
Answer: D

24. Bathukamma is a part of which festival ______
(A) Dasara 
(B) Ugadi 
(C) Sankranti 
(D) Mahashivaratri 
Answer: A

25. What was the name of the military operation that conducted to merge Hyderabad with India _____
(A) Operation Thunder 
(B) Operation Hyderabad
(C) Operation Polo 
(D) Operation Strom 
Answer: C

26. Total number of National Park in Telangana–
(A) 2 
(B) 3 
(C) 4 
(D) 6
Answer: B

27. Who is appointed as the "brand ambassador" of Telangana _____
(A) Mohammad Azharuddin 
(B) Saina Nehwal 
(C) V. V. S. Laxman 
(D) Sania Mirza
Answer: D

28. Who was the last Nizam of Hyderabad–
(A) Mir Osman Ali Khan 
(B) Mir Akbar Ali Khan
(C) Mir Mahbub Ali Khan 
(D) Mir Nizam Ali Khan 
Answer: A

29. In which year the Charminar was built _____
(A) 1519 
(B) 1538 
(C) 1564 
(D) 1591 
Answer: D

30. Total number of states that shares borders with Telangana is _____
(A) 4 
(B) 5 
(C) 6 
(D) 8 
Answer: A

31. In which year Hyderabad was officially declared as the capital of Nizams–
(A) 1702 
(B) 1715 
(C) 1769 
(D) 1798
Answer: C

32. Who was the founder of the Hyderabad city and Charminar _____
(A) Ibrahim Quli Qutb Shah 
(B) Muhammad Quli Qutb Shah
(C) Abdullah Qutb Shah 
(D) Abul Hasan Qutb Shah 
Answer: A

33. Former prime minister P V Narasimha rao belongs to which of the following district in Telangana ?
(A) Adilabad 
(B) Nizamabad 
(C) Karim nagar 
(D) Medak
Answer: C

34. What is the name of the Hyderabad international airport ?
(A) Indiragandhi International Airport 
(B) Rajiv gandhi International Airport
(C) Nehru International Airport 
(D) Kakatiya International Airport 
Answer: B

35. Nagarjuna sagar dam was built on which river ?
(A) Godavari 
(B) Bhima 
(C) Manjira 
(D) Krishna 
Answer: S

36. Monument Charminar built in which year ?
(A) 1586 
(B) 1591 
(C) 1595 
(D) 1598 
Answer: B

37. Bhongir fort situated in which district ?
(A) Nalgonda 
(B) Warangal 
(C) Adilabad 
(D) Nizamabad
Answer: A

38. Rudrama Devi belongs to which dynasty _____
(A) Vijayanagara Empire 
(B) Pallava dynasty
(C) Reddy dynasty 
(D) Kakatiya dynasty 
Answer: D

39. The Bhadrakali Lake is located in which district _____
(A) Karimnagar 
(B) Warangal 
(C) Nizamabad 
(D) Nalgonda 
Answer: B

40. Telangana state formation day ?
(A) 01,August 
(B) 02,June 
(C) 24,July 
(D) 19,September 
Answer: B

41. Which of the following is Telangana state bird ?
(A) Indian Roller 
(B) Peacock 
(C) House Sparrow 
(D) None of these 
Answer: A

42. Manjira Wild life Sanctuary located in which district of Telangana ?
(A) Warangal 
(B) Nalgonda 
(C) Adilabad 
(D) Medak 
Answer: D

43. Total number of districts in Telangana ?
(A) 09 
(B) 14 
(C) 10 
(D) 11 
Answer: B

44. Which district of Telangana state is largest by area ?
(A) Mahabub Nagar 
(B) Ranga reddy 
(C) Medak 
(D) Karim Nagar 
Answer: B

45. Who is Brand Ambassador for Telangana ?
(A) Sania Mirza 
(B) saina Nehwal 
(C) Saket M 
(D) None of these
Answer: A

46. Number of Loksabha constituencies in Telangana state ?
(A) 19 
(B) 22 
(C) 17 
(D) 14 
Answer: C

47. An 800 year old Banyan tree Pillalamarri is situated in which district ?
(A) Medak 
(B) Karim nagar 
(C) Mahabub nagar 
(D) Adilabad
Answer: C

48. Which of the following Village/City is famous for Paper industry ?
(A) Sirpur 
(B) Bellampalle 
(C) Manchiryal 
(D) Sangareddy 
Answer: A

Latest News: Current affairs in Hindi Medium Date:17.10.2016

फीकी पड़ने लगी ताजमहल की रंगत, कूड़ा जलाने से होने लगा बदरंग:
एक भारतीय-अमेरिकी अनुसंधान दल ने पाया है कि ऐतिहासिक ताजमहल के पास शहर का ठोस कूड़ा जलाना इस विश्व धरोहर स्मारक को बदरंग करने में अहम भूमिका निभा रहा है। वैज्ञानिकों ने पाया कि खुले में ठोस कूड़ा जलाने से पीएम 2.5 का प्रति वर्ष करीब 150 मिलीग्राम प्रति वर्ग मीटर ताजमहल की सतह पर जमा होता है जबकि इसकी तुलना में उपले जलाने पर यह आंकड़ा 12 मिलीग्राम प्रति वर्ग मीटर प्रति वर्ष है।

बनारस हादसा: ट्रेन आने से पुल हिला और  भगदड़ में कई लोग कुचले गए
वाराणसी के राजघाट पुल पर लगा कई किमी लंबा जाम।बाबा जय गुरुदेव की जयंती पर 20 साल बाद बनारस में बड़ा प्रोग्राम हो रहा है। इसमें शनिवार को मांस और शराब के खिलाफ शोभायात्रा निकाली गई। आयोजकों ने प्रशासन से ये कहकर मंजूरी ली थी कि करीब तीन हजार लोग आएंगे, लेकिन पहुंच गए 3 लाख से ज्यादा। पुल पर थे 15 हजार लोग, रैली में कार-जीप-बाइक भी शामिल थीं। पर ज्यादातर लोग पैदल ही थे।  हालात ये थे कि एक तरफ से गाड़ियां जा रही थीं तो दूसरी ओर से भीड़ पुल पर चढ़ रही थी। पौने एक बजे करीब 15 हजार लोग पुल पर मौजूद थे, तभी गर्मी और प्यास की वजह से कुछ लोगों को चक्कर आने लगे। इसी दौरान इस डबल डेकर पुल से एक ट्रेन गुजरी। स्वाभाविक रूप से पुल हिला। तभी एक महिला चीख पड़ी- ‘पुल हिल रहा है। गिर जाएगा।’ ये सुनते ही भगदड़ मच गई। कई लोग कुचले गए।

Source: jansatta  newspaper,bhaskar newspaper,

Jobs Keywords

+2 (HSC) +2 RESULT 10th Science 2016 6th-Science Aavin Jobs Abroad Jobs Account Assistant Accountant Accounts Accounts Officer Accounts Officer Grade-I Additional Director Additional Manager Admin Executive / Secretary Administration Administration officer Administrative Officer Administrative Officers ADMISSION Admission for P.G Admission for Law ADMISSION FOR STUDY ADMISSION FOR STUDY for B.Ed ADMISSION FOR STUDY for MBBS ADMISSION FOR STUDY for PG ADMISSION FOR STUDY in Agri ADMISSION FOR STUDY in Veterinary ADMISSION FOR STUDY Law ADMISSION FOR STUDY M.Sc and Ph.D ADMISSION FOR STUDY Ph.D ADMISSION FOR STUDY. B.Tech ADMISSION FOR STUDY. M.Tech admission on Central Institute of Psychiatry Aerospace Engineering AGRICULTURAL ENGIEERING Agricultural Marketing Officer AGRICULTURE OFFICER Ahmedabad AIR INDIA Airmen Andaman Andhra Pradesh Andra Pradesh Anganwadi Anna University Annamalai University Answer Keys apprentice Architect Arunachal Pradesh Assam Assistant Assistant Librarian Assistant professor Assistant Accounts Officer Assistant Commissioner Assistant Controller Assistant Engineer Assistant Librarian Assistant Manager Assistant Medical Officer Assistant Officer Assistant or Typing Assistant Ore Dressing Officers Assistant Planner Assistant Professor Assistant Registrar Assistant Specialist ASSISTANT SUPERVISOR Assistant Surgeon Associate Professor Attendan Attendant Attorney Audiometrician Auditor Aviation Bangalore Bank Bank Exam Bank Exam Model Questions Bank Exam Model Questions Dinamalar Bank Exam Questions Bank Job Bank Jobs Bank Note Paper Mill India Private Limited Bank Vacancy Bengaluru. Kernataka Bhojpur Bhojpur District Court Bhojpur District Court Recruitment 2016 Bhopal Bhubaneswar Bihar Biochemist Biology Blacksmith Block Health Statistician Boiler Operators Botanist Botany BSNL Computer Science BSNL Electrical Engineering BSNL Model Question BSTC Rajasthan Cabin Crew Cantonment Board Kamptee Captain Career News Carpenter CBSE +2 RESULT CBSE 10th Result CBSE CTET RESULT CBSE-NET ccu cent Central Electrochemical Research Institute CENTRAL GOVERNMENT JOB CENTRAL GOVT CENTRAL GOVT. INDIA Chandigarh Chattisgarh Chemical Engineer Chemical Engineering Chemist CHEMISTRY Chennai chennai. Chhattisgarh Chief Resource Person Chowkidar Civics Civil Engineer Clerk Cochin Combined Medical Services Examination Commerce Competitive Exams computer Computer Engineer Computer Instructor Computer Operator Computer Science Computer Science and Applications Conductor Conference Constable Construction manager Consultant Contacts Content Executives Contract Basis Contract Basis Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis Professor Cook Counsellor CSIR CSIR-NET CTET Curator CURRENT AFFAIRS Current Affairs - 2016 Current Affairs - 2017 Current Affairs - 2018 CURRENT AFFAIRS- 2015 CURRENT AFFAIRS- 2016 CURRENT AFFAIRS- March Daman & Diu Data Entry Operator Data Entry Operator or Trainee Data Input Operator Defence Delhi dental Deputy Chief Accounts Officer Deputy Collector Deputy Commissioner Deputy Engineer Deputy General Manager Deputy Manager Deputy Registrar Deputy Superintendent of Police Development Officer Dinaethal TNPSC dinamalar News Dinamani News Director Directorate of Youth Affairs & Sports Recruitment 2016 District Registrar Doctor Documentation Officer Driver Drver DTP Operator Durwan Economics Economist Editor Electrical & Electronics Engineering Electrical Engineer Electrical Engineering Electrical Supervisor Electrician Electronic Mechanic Engine Fitter ENGINEER Engineering engineering Madhya Pradesh Engineers English Exam Tips Executive Executive Officer Faculty Farm Manager Field Assistant Field Officer Finance Finance Executive Finance Manager Finance Officer Fire and Safety Engineer Fitter Foreign Foreign Job Foreman Forester Free Coaching Free Coaching Class Gandhinagar Garden Mali GATE 2016 GENERAL KNOWLEDGE General Manager General Medicine General Surgery Paediatrics Orthopaedics General Medicine Paediatrics TB & Chest General News General Studies Geography Goa Group 1 Group 2 A Group 8 Group IV Group-I Group-II Group-IV Gujarat Hall Ticket Haryana Havildar Himachal Pradesh Himachal Pradesh Subordinate Services Selection Board History Home Science Horticulture Assistant Hospital Attendant HPSC HSSC Recruitment 2016 Hyderabad Hydrabad icu IIT Madras Important Dates of April Important Dates of May Important Days India India Principal Indian Constitution Indian National Movement Indian Nobel Laureates Indian Space Research Organisation Inspector Inspector of Income Tax Inspector of Income-Tax Instrumentation Engineer Insurance ISRO ISRO Old Questions IT JOBS Itanagar Jailor Jaipur JAM - 2016 Jammu & Kashmir Jarkhant Jet Airways Jharkhand Joint Director Junior Assistant Junior Clerk Junior Engineer Junior Executive Junior Manager Junior Research Fellow Junior Research Fellow Position Junior Residents Junior Resource Person Junior Stenographer Junior Technical Assistant Junior Technician Kamptee Karnataka Kerala kol Kolkata KPSC Lab Assistant Lab Assistant Model Questions Lab Attendant Lab Technician Laboratory Superintendent Laboratory Assistant Labourer Lakshadweep Law Law Officer Lecturer Legal Legal Professional LIBRARIAN Library and Information Science Library and Information Science Paper II Library Assistant lineman lndia Lower Division Clerk Lucknow Luknow M.B.B.S M.Phil Madhya Pradesh Madhya Pradesh Public Service Commission Madras University MADURAI Maharashtra Maharastra Management Management Study Manager Managers Manipur Marine Engineers Marketing Marketing Executive Marketing Officer Master Degree Programme Material Inspector Mathamatics Mathematics MBA MBBS MCA Mechanic Mechanical Engineer Mechanical Engineering Mechanical Engineering Electronic & Communication Engineering Computer Science & Engineering Architecture Mathematics Mechanical Engineering Electronic & Communication Mathematics Medical Medical Officer Medical Specialist Meghalaya Microbiologist Military Hospitals Mizoram MRB MTS Mubai Multi Tasking Staff Mumbai Muscat Mysuru Nagaland Nagpur NECET Test NEET NEET 2017 Model Questions New Delhi NIMCET-2015 Noida Nurse Nurses Odisha Odsha Office Assistant Office Helper Office Supervisor Officer Officers Online Quiz Orissa Orthopaedics Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis General Surgery Paper - I Paper - II Paper III PASAA Pathankot Patna Pattern Maker Peon Pharmacist Pharmacology phd study in Central Institute of Psychiatry Physical Education Physical Instructor PHYSICS Physiotherapist Placement Officer Plant Engineer Plumber Plumper Police Police Previous Questions Political Science Pondicherry POST Postal Assistant PREVIOUS QUESTIONS Principal PRIVATE JOBS Private Secretary Probationary Officers Production Engineer Professional Assistant Professor Professor Assistant Professor Programmer Coordinator Project Assistant Project Assistants Project Associate Project Director Project Manager Project Officer Publication Assistant Puducherry Pump attendant Pune Punjab Purchase Officer Quiz Radiologist Railway Jobs Rajasthan Rajasthan Public Service Commission Ranchi Ranger Reader Receptionist Receptionist Gr-III Ref. & AC Registrar Research and Development Research Assistant Research Associate Research Fellow Research Officer Resident Engineer Resident Medical Officer RESULT RRB RRB Model Question Safaikarmachari Safaiwala Sample Questions SBI Jobs Scholarship School Education News Science Science Studies Scientific Assistant Scientific Officer Scientist Scientist Assistant Secretary Section officer Security Security Commander Security Officer Semi Skilled Jobs Senior Assistant/Personal Assistant Senior HRD Officer Senior Manager Senior Officer Administration officer Senior Radio Technician Senior Residents Senior Residents and Junior Residents Senior Resource Person Senior Scientific and Technical Officer Senior Technical officer SET Exam Shimla Sikkim Social Worker Solar Energy Corporation of India Soldier SPECIAL DRIVE RECRUITMENT Specialist Sr. Administrative Officer SSC SSC EXAM SSLC SSLC Results Staff Nurse Staff Nurses Staff Selection Commission STATE GOVT. STATE GOVT. JOBS STATE GOVT. Officer Statistician Stenographer Store Assistant Store Keeper Store Superintendent Superintendent Supervisor Surveyor Syllabus System Analyst Tahsildar Tailor Tamil tamil nadu Tamilnadu Tamilnadu Govt. Aided Posts Tamilnadu Jobs Tax Assistant Taxation Officer Teacher Teaching Teaching Aptitude Technical Technical Assistant Technical Officer Technician Telangana Tester TET Thiruvananthapuram TN Ration Shop Posts TN-MBBS TNPSC TNPSC Jobs TNPSC Previous Question Paper TNSET TNSET - Results Tradesman Tradesmen Mate Trainee Translator TRB TRB Annual Planner Tripura Turner tutor Typist UGC - NET Union Public Service Commission Unique Identification Authority of India Upper Devision Clerk UPSC UPSC PREVIOUS QUESTIONS UPSC. Drug Inspector Uttar Pradesh Uttarkhand VAO VAO Model Questions Veterinary Assistant Surgeon Walk-in-Interview Watchmen waterfalls in South India Web Master Welder West Bengal West Bengal PRIVATE JOBS West Bengal Public Service Commission WHAT TODAY Who's Who Wireman Workshop Workshop & Seminars / Conference Yoga Teacher Zoology பொதுத் தமிழ்