Wednesday, August 24, 2016

TN - Central University of Tamil Nadu Non-Teaching Recruitment - August 2016. Last Date to Apply Online: 30.09.2016

Central University of Tamil Nadu (CUT)
Neelakudi Campus, Kangalancherry Dam Road, 
Kangalancherry Post, Thiruvarur, Tamil Nadu 610101


Employment Notice. No.CUTN/NT/03/2016

Last Date: 30.09.2016

Vacancy Details

Name of the Post: Non-Teaching Posts
  1. Librarian - 01 Post (UR)
  2. Deputy Librarian - 01 Post (UR)
  3. Executive Engineer - 01 Post
  4. Assistant Librarian - 01 Post (UR)
  5. Assistant Registrar - 01 Post (OBC)
  6. Information Scientist - 01 Post (UR)
  7. System Analyst - 01 Post (UR)
  8. Medical Officer (Male-1, Female-1) - 02 Posts (UR)
  9. Public Relation Officer - 01 Post (UR)
  10. Security Officer - 01 Post (OBC)
  11. Assistant Engineer - 01 Post (UR)
  12. Senior Technical Assistant (Lab) - 03 Posts (UR-2,OBC-1)
  13. Senior Technical Assistant (Computer) - 01 Post (UR)
  14. Junior Engineer - 01 Post (UR)
  15. Pharmacist - 01 Post (UR)
  16. Laboratory Assistant - 07 Posts ((UR-4,SC-1,OBC-2)
  17. Laboratory Attendants - 06 Posts ((UR-3,SC-1,ST-1,OBC-1)
  18. Medical Attendant / Dresser - (UR-1)
Number of Vacancies: 32 Posts

How to Apply: Interested and eligible candidates should Apply through Online Only.

For more details like educational qualification and Age limit  etc. you may visit University Official Website.

Online Application will be Open from: 24.09.2016

Central University of Tamil Nadu Official Website: Click Here

Central University of Tamil Nadu (CUT) Librarian / Deputy Librarian / Assistant Librarian Recruitment - 2016. Last Date to Apply Online: 30.09.2016

Central University of Tamil Nadu
Neelakudi Campus, Kangalancherry Dam Road, 
Kangalancherry Post, Thiruvarur, Tamil Nadu 610101


Employment Notice. No.CUTN/NT/03/2016

Last Date: 30.09.2016

Vacancy Details

Name of the Post: Non-Teaching Posts
  1. Librarian - 01 Post (UR)
  2. Deputy Librarian - 01 Post (UR)
  3. Assistant Librarian - 01 Post (UR)
Number of Vacancies: 03

How to Apply: Interested and eligible candidates should Apply through Online Only.

For more details like educational qualification and Age limit  etc. you may visit University Official Website.

Online Application will be Open from: 24.09.2016

Central University of Tamil Nadu Official Website: Click Here

Important Bank Exam Questions like IBPS, SBI and RBI

1).KYC Stands for?
a) Know Your Company
B) Know Your Customer
c) Know Your Currency
d) Know your Credits
Answer: b

2).The Maximum amount of the total Revenue Earned by the government of India Comes from ?
a) Income Tax
b) Customs Duty
c) Excise Duty
d) Value Added Tax
E) Corporate Tax
Answer: e

3).’Financial Inclusion’ is the latest powerful total adopted by Reserve Bank of India, to fulfill the basic objective of ?
a) Uplifting of Population lying below poverty line
b) Connecting every Indian to the Country’s Banking System
c) Ensuring bank finance to all the landless agriculturists
d) Overall financial growth backed by inflation control
e) Inclusion of Latest Technology in Financial Sector of the Country
Answer: b

4).Which bank is the Banker to the Central Government?
a) Central Bank of India
b) Reserve Bank of India
c) Punjab National Bank
d) State Bank of India
e) All of these
Answer: b

5).The higher growth of economy certainly reduces the ?
a) Gender inequalities
b) Poverty
c) Population of a country
d) Flow of foreign direct investment
e) None of these
Answer: b

6).RBI’s Policy stance to manage interest and liquidity are used for ?
a) Moderate inflation and maintain economic growth
b) Moderating competition among private and public sector banks
c) Eradicate un-employment in Public Sector
d) Moderate Currency Supply in Public Sector
e) Moderate deposits in Public sector banks
Answer: a

7).In India the interest rate on savings bank accounts in all nationalized commercial banks is fixed by?
a) Union Ministry of Finance
b) Union Finance Commission
c) Indian Banks Association
d) Reserve Bank of India
e) All the banks decide together
Answer: e

8).What is Repo Rate?
a) It is a rate at which RBI sells government securities to banks
b) It is a rate at which RBI allows small loans in the market
c) It is a rate at which banks borrow rupees from Reserve Bank of India
d) It is rate which is offered by Banks to their most valued customers or Prime Customers
e) None of these
Answer: c

9).NPA in banking terminology denotes?
a) New Para-banking Assets
b) Net Profitable Assets
c) Net Performing Assets
d) Non Performing Assets
e) New Pension Act
Answer: d

10).When a customer draws a cheque on a bank?
A) It is a mandate on that bank to pay
b) It is a mandate on the Government of India to pay
c) It is a mandate on the State Government to pay
d) It is a mandate on the RBI to pay
e) It is a mandate on the Finance Ministry to pay
Answer: a

11).Nationalized Bank is also known as?
a) Private Sector Banks
b) Self help Groups
c) Cooperative Banks
d) Grameena Banks
e) Public Sector Banks
Answer: e

12).In which of the following accounts, operation by cheques is permitted?
a) Savings bank accounts and fixed deposit accounts
b) Current accounts and fixed deposit accounts
c) Savings bank accounts and floating loan accounts
d) Savings bank accounts and cash accounts
e) Savings banks accounts and current accounts
Answer: e

13).Which of the following is NOT comes under the functions of Banks?
a) Accept demand and time deposits from the public
b) Accept items for keeping in safe custody
c) Sell gold coins
d) Buy commodities for trading
e) Accept foreign currency for selling to money changers
Answer: d

14).RTGS enables?
a) Immediate transfer of money from customer of one bank to customer of another bank
b) Immediate transfer of money from customer of one bank to customer of another branch within the same bank
c) Immediate transfer of money from customer of another country
d) Immediate transfer of money from customer of one bank to customer of RBI
e) Immediate transfer of money from customer of another bank
Answer: a

15).Which among the following is the private sector banks?
a) Union Bank of India
b) Syndicate Bank
c) IDBI Bank
d) UCO Bank
e) HDFC Bank
Answer: e

16).Travellers Cheque is ?
a) A supplementary credit card
b) A cheque issued by a bank or finance institution which functions as capital
c) A certificate issued by a bank or finance institution in lieu of cash
d) A cheque issued by a bank or finance institution which functions as a bond
e) A prepaid instrument issued by a bank or financial institutions which can be substitute of cash
Answer: e

17).Mortgage is a security created on?
a) Movable property for a loan given by a bank
b) Immovable property for a deposit received by a bank
c) A confirmation of immovable property given by a bank
d) Movable property for a deposit given by a bank
e) Immovable property for a loan given by a bank
Answer: e

18).Which of the following is an international Credit Rating Agency and was recently in NEWS?
a) UNDP
b) Standard & Poor’s
c) UNCTAD
d) BNP Parbas
e) Abbey National
Answer: b 

19).What is the full form of the name ‘ILO’ an agency of the United Nations?
a) International Labour Organization
b) International Legal Organization
c) Indian Labour Organization
d) Information & Legal Organization
e) Indian Lawyer’s Organization
Answer: a

20).For using the safe deposit locker facilities, bank customers pay?
a) Commission of locker
b) Interest on locker
c) Rent on locker
d) Exchange on locker
e) Safe custody charges
Answers: c

Jobs Keywords

+2 (HSC) +2 RESULT 10th Science 2016 6th-Science Aavin Jobs Abroad Jobs Account Assistant Accountant Accounts Accounts Officer Accounts Officer Grade-I Additional Director Additional Manager Admin Executive / Secretary Administration Administration officer Administrative Officer Administrative Officers ADMISSION Admission for P.G Admission for Law ADMISSION FOR STUDY ADMISSION FOR STUDY for B.Ed ADMISSION FOR STUDY for MBBS ADMISSION FOR STUDY for PG ADMISSION FOR STUDY in Agri ADMISSION FOR STUDY in Veterinary ADMISSION FOR STUDY Law ADMISSION FOR STUDY M.Sc and Ph.D ADMISSION FOR STUDY Ph.D ADMISSION FOR STUDY. B.Tech ADMISSION FOR STUDY. M.Tech admission on Central Institute of Psychiatry Aerospace Engineering AGRICULTURAL ENGIEERING Agricultural Marketing Officer AGRICULTURE OFFICER Ahmedabad AIR INDIA Airmen Andaman Andhra Pradesh Andra Pradesh Anganwadi Anna University Annamalai University Answer Keys apprentice Architect Arunachal Pradesh Assam Assistant Assistant Librarian Assistant professor Assistant Accounts Officer Assistant Commissioner Assistant Controller Assistant Engineer Assistant Librarian Assistant Manager Assistant Medical Officer Assistant Officer Assistant or Typing Assistant Ore Dressing Officers Assistant Planner Assistant Professor Assistant Registrar Assistant Specialist ASSISTANT SUPERVISOR Assistant Surgeon Associate Professor Attendan Attendant Attorney Audiometrician Auditor Aviation Bangalore Bank Bank Exam Bank Exam Model Questions Bank Exam Model Questions Dinamalar Bank Exam Questions Bank Job Bank Jobs Bank Note Paper Mill India Private Limited Bank Vacancy Bengaluru. Kernataka Bhojpur Bhojpur District Court Bhojpur District Court Recruitment 2016 Bhopal Bhubaneswar Bihar Biochemist Biology Blacksmith Block Health Statistician Boiler Operators Botanist Botany BSNL Computer Science BSNL Electrical Engineering BSNL Model Question BSTC Rajasthan Cabin Crew Cantonment Board Kamptee Captain Career News Carpenter CBSE +2 RESULT CBSE 10th Result CBSE CTET RESULT CBSE-NET ccu cent Central Electrochemical Research Institute CENTRAL GOVERNMENT JOB CENTRAL GOVT CENTRAL GOVT. INDIA Chandigarh Chattisgarh Chemical Engineer Chemical Engineering Chemist CHEMISTRY Chennai chennai. Chhattisgarh Chief Resource Person Chowkidar Civics Civil Engineer Clerk Cochin Combined Medical Services Examination Commerce Competitive Exams computer Computer Engineer Computer Instructor Computer Operator Computer Science Computer Science and Applications Conductor Conference Constable Construction manager Consultant Contacts Content Executives Contract Basis Contract Basis Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis Professor Cook Counsellor CSIR CSIR-NET CTET Curator CURRENT AFFAIRS Current Affairs - 2016 Current Affairs - 2017 Current Affairs - 2018 CURRENT AFFAIRS- 2015 CURRENT AFFAIRS- 2016 CURRENT AFFAIRS- March Daman & Diu Data Entry Operator Data Entry Operator or Trainee Data Input Operator Defence Delhi dental Deputy Chief Accounts Officer Deputy Collector Deputy Commissioner Deputy Engineer Deputy General Manager Deputy Manager Deputy Registrar Deputy Superintendent of Police Development Officer Dinaethal TNPSC dinamalar News Dinamani News Director Directorate of Youth Affairs & Sports Recruitment 2016 District Registrar Doctor Documentation Officer Driver Drver DTP Operator Durwan Economics Economist Editor Electrical & Electronics Engineering Electrical Engineer Electrical Engineering Electrical Supervisor Electrician Electronic Mechanic Engine Fitter ENGINEER Engineering engineering Madhya Pradesh Engineers English Exam Tips Executive Executive Officer Faculty Farm Manager Field Assistant Field Officer Finance Finance Executive Finance Manager Finance Officer Fire and Safety Engineer Fitter Foreign Foreign Job Foreman Forester Free Coaching Free Coaching Class Gandhinagar Garden Mali GATE 2016 GENERAL KNOWLEDGE General Manager General Medicine General Surgery Paediatrics Orthopaedics General Medicine Paediatrics TB & Chest General News General Studies Geography Goa Group 1 Group 2 A Group 8 Group IV Group-I Group-II Group-IV Gujarat Hall Ticket Haryana Havildar Himachal Pradesh Himachal Pradesh Subordinate Services Selection Board History Home Science Horticulture Assistant Hospital Attendant HPSC HSSC Recruitment 2016 Hyderabad Hydrabad icu IIT Madras Important Dates of April Important Dates of May Important Days India India Principal Indian Constitution Indian National Movement Indian Nobel Laureates Indian Space Research Organisation Inspector Inspector of Income Tax Inspector of Income-Tax Instrumentation Engineer Insurance ISRO ISRO Old Questions IT JOBS Itanagar Jailor Jaipur JAM - 2016 Jammu & Kashmir Jarkhant Jet Airways Jharkhand Joint Director Junior Assistant Junior Clerk Junior Engineer Junior Executive Junior Manager Junior Research Fellow Junior Research Fellow Position Junior Residents Junior Resource Person Junior Stenographer Junior Technical Assistant Junior Technician Kamptee Karnataka Kerala kol Kolkata KPSC Lab Assistant Lab Assistant Model Questions Lab Attendant Lab Technician Laboratory Superintendent Laboratory Assistant Labourer Lakshadweep Law Law Officer Lecturer Legal Legal Professional LIBRARIAN Library and Information Science Library and Information Science Paper II Library Assistant lineman lndia Lower Division Clerk Lucknow Luknow M.B.B.S M.Phil Madhya Pradesh Madhya Pradesh Public Service Commission Madras University MADURAI Maharashtra Maharastra Management Management Study Manager Managers Manipur Marine Engineers Marketing Marketing Executive Marketing Officer Master Degree Programme Material Inspector Mathamatics Mathematics MBA MBBS MCA Mechanic Mechanical Engineer Mechanical Engineering Mechanical Engineering Electronic & Communication Engineering Computer Science & Engineering Architecture Mathematics Mechanical Engineering Electronic & Communication Mathematics Medical Medical Officer Medical Specialist Meghalaya Microbiologist Military Hospitals Mizoram MRB MTS Mubai Multi Tasking Staff Mumbai Muscat Mysuru Nagaland Nagpur NECET Test NEET NEET 2017 Model Questions New Delhi NIMCET-2015 Noida Nurse Nurses Odisha Odsha Office Assistant Office Helper Office Supervisor Officer Officers Online Quiz Orissa Orthopaedics Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis General Surgery Paper - I Paper - II Paper III PASAA Pathankot Patna Pattern Maker Peon Pharmacist Pharmacology phd study in Central Institute of Psychiatry Physical Education Physical Instructor PHYSICS Physiotherapist Placement Officer Plant Engineer Plumber Plumper Police Police Previous Questions Political Science Pondicherry POST Postal Assistant PREVIOUS QUESTIONS Principal PRIVATE JOBS Private Secretary Probationary Officers Production Engineer Professional Assistant Professor Professor Assistant Professor Programmer Coordinator Project Assistant Project Assistants Project Associate Project Director Project Manager Project Officer Publication Assistant Puducherry Pump attendant Pune Punjab Purchase Officer Quiz Radiologist Railway Jobs Rajasthan Rajasthan Public Service Commission Ranchi Ranger Reader Receptionist Receptionist Gr-III Ref. & AC Registrar Research and Development Research Assistant Research Associate Research Fellow Research Officer Resident Engineer Resident Medical Officer RESULT RRB RRB Model Question Safaikarmachari Safaiwala Sample Questions SBI Jobs Scholarship School Education News Science Science Studies Scientific Assistant Scientific Officer Scientist Scientist Assistant Secretary Section officer Security Security Commander Security Officer Semi Skilled Jobs Senior Assistant/Personal Assistant Senior HRD Officer Senior Manager Senior Officer Administration officer Senior Radio Technician Senior Residents Senior Residents and Junior Residents Senior Resource Person Senior Scientific and Technical Officer Senior Technical officer SET Exam Shimla Sikkim Social Worker Solar Energy Corporation of India Soldier SPECIAL DRIVE RECRUITMENT Specialist Sr. Administrative Officer SSC SSC EXAM SSLC SSLC Results Staff Nurse Staff Nurses Staff Selection Commission STATE GOVT. STATE GOVT. JOBS STATE GOVT. Officer Statistician Stenographer Store Assistant Store Keeper Store Superintendent Superintendent Supervisor Surveyor Syllabus System Analyst Tahsildar Tailor Tamil tamil nadu Tamilnadu Tamilnadu Govt. Aided Posts Tamilnadu Jobs Tax Assistant Taxation Officer Teacher Teaching Teaching Aptitude Technical Technical Assistant Technical Officer Technician Telangana Tester TET Thiruvananthapuram TN Ration Shop Posts TN-MBBS TNPSC TNPSC Jobs TNPSC Previous Question Paper TNSET TNSET - Results Tradesman Tradesmen Mate Trainee Translator TRB TRB Annual Planner Tripura Turner tutor Typist UGC - NET Union Public Service Commission Unique Identification Authority of India Upper Devision Clerk UPSC UPSC PREVIOUS QUESTIONS UPSC. Drug Inspector Uttar Pradesh Uttarkhand VAO VAO Model Questions Veterinary Assistant Surgeon Walk-in-Interview Watchmen waterfalls in South India Web Master Welder West Bengal West Bengal PRIVATE JOBS West Bengal Public Service Commission WHAT TODAY Who's Who Wireman Workshop Workshop & Seminars / Conference Yoga Teacher Zoology பொதுத் தமிழ்