Important Current Affairs for all Competitive Exams - 2016

1. Who became the 24th Governor of RBI (Reserve Bank of India)?
a. Subir Gokam
b. Raghuram Rajan
c. Urjit Patel
d. Y.V.Reddy
Answer: Urjit Patel

2. Name of the First state to retify GST 
a. Bihar
b. Tamil Nadu
c. New Delhi
d. Rajasthan
Answer: Rajasthan

3. In total how many bank accounts have been opened under PMJDY scheme?
a. 276.7 Million
b. 276.8 Million
c. 278.7 Million
d. 256.7 Million
Answer: 276.7 Million

4. Which are the two telecom companies in India merged recently?
a. R.Com and Aircel
b. R-com and Jio
c. Airtel and Vodafone
d. None of the above
Answer: Airtel and Vodafone

5. India's exports declined marginally in August 2016 by how much percent?
a. 0.4 %
b. 0.8 %
c. 0.9 %
d. 0.7 %
Answer: 0.8 %

6. India has been placed at which rank in the World Bank's 2016 Logistics Performance Index (LPI) among 160 countries?
a. 28
b. 30
c. 05
d. 10
Answer: 28

7. The Centre has launched Ganga Gram Yojana to develop how many villages in Uttar Pradesh?
a. 2500
b. 750
c. 1800
d. 3542
Answer: 1800

8. State Bank of India's board of directors has approved merger of how many of its associate banks?
a. 03
b. 02
c. 04
d. 05
Answer: 03

9. India's imports declined by how much per cent in July 2016?
a. 10
b. 15
c. 17
d. 16
Answer: 17

10. India and Which country has signed as agreement in the area of Maritime Transport to step up co-operation on the seas?
a. Eqypt
b. Canada
c. Sri Lanka
d. Thailand


Answer: Canada.

0 comments