Important and expected questions with answers on computer science for all competitive exams

The aspirants appearing at various competitive examinations are always in a deep need and search of comparatively easy to understand and useful study contents in Computer Science. With this key point in mind we are providing you  numerous questions for your reference that are intelligently selected and it is covering all examination oriented topics and few questions are taken from different competitive examinations.

1. Linkage between the CPUand the end users is provided by-
(A) Peripheral devices
(B) Storage devices
(C) Control unit 
(D) Software
Answer: (A) 

2.Coaxial cable has conductors with 
(A) equal resistance
(B) the same diameter
(C) Both (A)and (B)
(D) a common axis
Answer: (D)

3.The area of coverage of a satellite radio beam is known as
(A)Footprint
(B)Circular polarization 
(C)Beam  width
(D)Identity
Answer: (A) 

4. You are working with a network that is 172.16.0.0 and would like to support 600 hosts per subnet. What subnet mask should you use?
(A) 255.255.192.0
(B) 255.255.224.0
(C) 255.255.240.0
(D) 255.255.252.0
Answer: (D) 

5.A device that can convert digital signals to analog signals is
(A) a packet
(B) a modem
(C) Both (A) and (B)
(D) a block 
Answer: (B) 

6.If you get both local and remote echoey, every character you type will appear on the screen-
(A) once 
(B) twice
(C) thrice
(D) none of the above
Answer: (B)

7.what protects the coaxial cable from noise?
(A) inner conductor
(B) outer conductor
(C) diameter of cable 
(D) Both (A) and (B)
Answer: (B)

8.The radio communication spectrum is divided into bands based on-
(A)amplitude
(B)hardware
(C)frequency
(D)transmission media
Answer: (C)

9. Thermal printer is-
(A) a printing device that utilizes paper that is sensitive to heat.
(B) non-impact printer
(C) both (A) & (B)
(D) none of the above
Answer: (A) 

10.Most networks are connected to other local area or wide area networks. Select the best fit for answer:
(A) Internet works
(B) The Internet
(C) Internet revolution
(D) Internet technologies
Answer: (A)

0 comments