Saturday, April 25, 2015

Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology Invited for post of Research Intern for stipend of Rs. 15000/per month

Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
Thiruvananthapuram-695019,
 Kerala,India

Advt.No.PA/04/2.15

Walk-In-Interview

Name of the post and No. of Post: Research Intern-01


Qualification and Experience:  BE/BTech(Mechanical Engineering) 1st class + knowledge in design of die and moulds 


Stipend : Rs.15000/-


Age: 25 years


Age Relaxation : As per the Govt. of India / CSIR rules.


Date of Walk-In- interview : 29.04.2015 


Time of Walk-In- interview : 9.00 AM 


Recruitment: Temporal


Venue:

CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
Thiruvananthapuram-695019,
 Kerala,India

How to apply:

  1. The Eligible and interested candidates for the  post of Project Assistant (Gr.IV) may download the application form from the given below  website.
  2. Filled in application must be submitted at the time of walk-in-interview.
  3. The application form should be accompanied by attested copies of certificate in support of age, educational qualification, experience and caste mentioned in the application. 
  4. The candidate must bring all the original certificates for verification. 
For more details:
Eligible and interested candidates may go through the following website
1.Official website: www.niist.res.in
2.Advertisement and Application format PDF Link: http://www.niist.res.in/english/wp-content/files/Detailed_Advertisement_PA-04-2015.pdf 

Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology Invited for post of Project Assistant for stipend of Rs. 12000/ + HRA 20% per month

Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
Thiruvananthapuram-695019,
 Kerala,India

Advt.No.PA/04/2.15

Walk-In-Interview

Name of the post and No. of Post:  Project Assistant (Gr.II)-01

Qualification and Experience:  M.Sc (Chemistry) with 55% marks

Stipend : Rs.12000/- + HRA 20%

Age: 28 years

Age Relaxation : As per the Govt. of India / CSIR rules.

Date of Walk-In- interview : 29.04.2015 

Time of Walk-In- interview : 9.00 AM 

Recruitment: Temporal

Venue:
CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
Thiruvananthapuram-695019,
 Kerala,India

How to apply:
  1. The Eligible and interested candidates for the  post of Project Assistant (Gr.IV) may download the application form from the given below  website.
  2. Filled in application must be submitted at the time of walk-in-interview.
  3. The application form should be accompanied by attested copies of certificate in support of age, educational qualification, experience and caste mentioned in the application. 
  4. The candidate must bring all the original certificates for verification. 
For more details:
Eligible and interested candidates may go through the following website
1.Official website: www.niist.res.in
2.Advertisement and Application format PDF Link: http://www.niist.res.in/english/wp-content/files/Detailed_Advertisement_PA-04-2015.pdf 

Media Lab Asia-IT Research Academy (ITRA) Invited for post of Programme Directors B on consolidated salary Rs. 101000/ per month for its Delhi office.

Media Lab Asia
Information Technology Research Academy (ITRA)
ISO-9001-2008 CERTIFIED
(A section 25 Company of Department of Electronics 
and Information Technology (DeitY), MoC&IT,
Government of India), 708-723, 7th Floor, 
Devika Tower, Nehru Place,
 New Delhi-110 019
India


Advt. No. MLA/REC/ITRA/04-2015/02

Name of Post and No.of Posts: Programme Directors B-(02 posts)

Post Code : ITRA/PDA/02/15


Consolidated Salary : Rs. 101000/-pm          


Age Limit : 50 years 


Last Date:  14.05.2015


Age Relaxable:  As per Govt. of India rules


Location of the Post: Delhi office


Recruitment: Contract basis 


Duration of Appointment :

Two years (extendable for a further period based on the performance of  the  candidate and the project needs covering  project duration)

Qualifications:  

Ph.D ( Computer   Science / Electronics / Electrical   Engineering / Mathematics / Physics or  equivalent ) with academic record of First Class or equivalent from Graduate Degree onward.

Experience:

  • 6 years work  experience in academia/R&D/R&D Management in ICTE at reputed institutions, of which at least 3 years of experience be in leading R&D teams/Organizations. 
  • The applicant should be engaged, or should have been engaged till March 2013 or  later ,  in  active employment of a reputed organization.
Desirable requirements:
  • Outstandng background in R&D administration, guiding research and development. 
  • Well recognized in research/teaching/R&D Management. 
  • Good team working capacity. 
  • Demonstrative and proven abilities in team building and networking.
  • Experience  in  national  and  international  level  collaborative  activities,  including creating networks of research groups and organizations.
  • Experience in managing technology development, deployment and transfer.
  • Proven  research  experience  with  national  and  international  research  publications and patents.
  • 3 years of experience in areas related to focus area.
  • Technology   development   and   transfer   and   familiarity   with   academic   and/or research eco-systems. 
  • Should have a very strong research record, and preferably,should also be currently engaged in research .
  • Excellent writing and verbal communication skills, initiative and commitment.   
How  to  Apply:
    Interested  and eligible candidates  may download the application form and apply  in  the  prescribed  manner along  with  copies  of  certificates regarding proof of age, qualification, experience, etc. and submit or send the filled in application to the following address:

    Director (Admin. & Finance), 
    Media Lab Asia,708-723,
    7th Floor, Devika Tower,
    Nehru Place, NEW DELHI : 110 019
    India.

    For further details about ITRA, Media Lab Asia, qualification, experience,age,application form, etc., the eligible and interested  candidates may go through the following websites:
    1.Official Website: www.medialabasia.in  (or)  http://itra.medialabasia.in/
    2.Advertisement PDF Link: http://itra.medialabasia.in/?page_id=147
    3.Related Link for the above said post: http://medialabasia.in/images/itra_adv/itrads.pdf

    Media Lab Asia,IT Research Academy (ITRA) Invited for post of Programme Directors A on consolidated salary Rs. 109000/ per month for its Delhi office.

    Media Lab Asia
    Information Technology Research Academy (ITRA)
    ISO-9001-2008 CERTIFIED
    (A section 25 Company of Department of Electronics 
    and Information Technology (DeitY), MoC&IT,
    Government of India), 708-723, 7th Floor, 
    Devika Tower, Nehru Place,
     New Delhi-110 019
    India


    Advt. No. MLA/REC/ITRA/04-2015/02

    Name of Post and No.of Posts: Programme Directors A-(02 posts)


    Post Code : ITRA/PDA/01/15


    Consolidated Salary : Rs. 109000/-pm          


    Age Limit : 55 years 


    Last Date:  14.05.2015


    Age Relaxable:  As per Govt. of India rules


    Location of the Post: Delhi office


    Recruitment: Contract basis 


    Duration of Appointment : Two years (extendable for a further period based on the performance of  the candidate and the project needs covering  project duration)


    Qualifications:  

    Ph.D(Computer   Science/ Electronics/ Electrical   Engineering/Mathematics/ Physics or  equivalent) with academic record of First Class or equivalent from Graduate Degree onward.

    Experience:

    • 10 years work  experience in academia/R&D/R&D Management in ICTE at reputed institutions, of which at least 5 years of experience be in leading R&D teams/Organizations. 
    • The applicant should be engaged, or should have been engaged till March 2013 or  later ,  in  active employment of a reputed organization.
    Desirable requirements:
    • Outstandng background in R&D administration, guiding research and development. 
    • Well recognized in research/teaching/R&D Management. 
    • Good team working capacity. 
    • Demonstrative and proven abilities in team building and networking.
    • Experience  in  national  and  international  level collaborative  activities,  including creating networks of research groups and organizations.
    • Experience in managing technology development, deployment and transfer.
    • Proven  research  experience  with  national  and international  research  publications and patents.
    • 5 years of experience in areas related to focus area.
    • Technology   development   and   transfer   and   familiarity   with   academic   and/or research eco-systems. 
    • Should have a very strong research record, and preferably,should also be currently engaged in research .
    • Excellent writing and verbal communication skills, initiative and commitment.   
    How  to  Apply:
      Interested  and eligible candidates  may download the  application form and apply  in  the  prescribed  manner along  with  copies  of  certificates regarding proof of age, qualification, experience, etc. and submit or send the filled in application to the following address:

      Director (Admin. & Finance), 
      Media Lab Asia,708-723,
      7th Floor, Devika Tower,
      Nehru Place, NEW DELHI : 110 019
      India.

      For further details about ITRA, Media Lab Asia, qualification, experience,age,application form, etc., the eligible and interested  candidates may go through the following websites:
      2.Advertisement PDF Link: http://itra.medialabasia.in/?page_id=147
      3.Related Link for the above said post: http://medialabasia.in/images/itra_adv/itrads.pdf

      Library and Information Science UGC - NET (December - 2014) Paper II

      Library and Information Science UGC - NET (December - 2014) Paper II

      1. Books of Unknown or doubtful authorship is known as :
      (A) Apograph
      (B) Incunabulla
      (C) Apocryphal books
      (D) Blue Books

      ANSWER: C

      2. If we plot ‘recall’ and precision on ‘X’ and ‘Y’ axis to draw a graph,then we get a 
      (A) Downward sloping straight line
      (B) Upward sloping straight line
      (C) ‘a’ shaped curve
      (D) Hyperbola

      ANSWER: *

      3. The term ‘Literary warrant’ for book classification was introduced by
      (A) W.C.B. Sayers
      (B) Wyndham Hulme
      (C) J.D. Brown
      (D) H.E. Bliss

      ANSWER:B

      4. Under which approach of WersigNeveling’s information theory, information is seen as static relations between physical objects which may be perceived or not ?
      (A) The meaning approach
      (B) The structural approach
      (C) The process approach
      (D) The knowledge approach

      ANSWER: B

      5. Which information theory focuses on the purpose of communication is, to inform, instruct or motivate the receiver ?
      (A) Shannon’s Theory
      (B) Weaver’s Theory
      (C) Ackoff’s Theory
      (D) Yovit’s Theory

      ANSWER:C

      6. ‘Noise’ in Information retrieval is due to
      (A) Precision
      (B) Recall
      (C) Relevant Information
      (D) Redundant Information

      ANSWER:D

      7. In which scheme of classification,special auxiliaries denote locally recurrent characteristics ?
      (A) Deuey Decimal Classification
      (B) Universal Decimal Classification
      (C) Bibliographic Classification
      (D) Colon Classification

      ANSWER:B

      8. Which of the following makes a network insecured ?
      (A) Encryption
      (B) Network Interface Card (NIC)
      (C) Password Capture
      (D) Static Keys

      ANSWER:C

      9. Whose model of communication of knowledge suggests that communication is an open system ?
      (A) G. Garbner
      (B) Juger Hebermans
      (C) Shannon & Weaver
      (D) M. Foucault

      ANSWER:A

      10. ‘Trans Border Data Flow’ means 
      (A) Exchange of documents between countries
      (B) Free flow of information between countries
      (C) Flow of information between countries
      (D) Exchange of electronic information between countries

      ANSWER: C AND D

      11. Which of the following three types of basic languages are used in computer programming ?
      (A) Procedural, Non-procedural and Unconditional
      (B) Zero, Low and High levels
      (C) Machine, Assembly and High level languages
      (D) COBOL, BASIC and C

      ANSWER:D

      12. FRBR Model consist of which of the following four entities ?
      (A) Personality, Matter, Energy, Space
      (B) Work, Expression, Manifestation, Item
      (C) Book, Form, Availability, Type
      (D) Action, Place, Impact, Category

      ANSWER:B

      13. The primary distinction between RDA and AACR is
      (A) Structural
      (B) Relational
      (C) Non-structural
      (D) Combinational

      ANSWER:A

      14. Which of the following are reasons for obsolescence of information ?
      (i) Information is considered invalid.
      (ii) Information is valid but mostly available online.
      (iii) Works are extensively cited.
      (iv) Information is valid but inadequate for exploration.
      Codes :
      (A) (i) and (ii) are correct.
      (B) (ii) and (iii) are correct.
      (C) (i) and (iv) are correct.
      (D) (ii) and (iv) are correct.

      ANSWER:C

      15. Which of the following are news summaries ?
      (i) Data India
      (ii) Times of India Index
      (iii) New York Times Index
      (iv) Asian Recorder
      Codes :
      (A) (i), (ii) and (iii) are correct.
      (B) (ii) and (iii) are correct.
      (C) (ii) (iii) and (iv) are correct.
      (D) (i) and (iv) are correct.

      ANSWER:D

      16. Which of the following are Web-zine ?
      (i) Email Magazine
      (ii) E-Conference
      (iii) Online Bulletin
      (iv) Electronic News Letter
      Codes :
      (A) (i), (iii) and (iv)
      (B) (i), (ii) and (iii)
      (C) (ii), (iii) and (iv)
      (D) (i), (ii) and (iv)

      ANSWER:A

      17. Which of the following are not the Models of communication ?
      (i) Vintage Model
      (ii) Lasswell’s Model
      (iii) Epidemic Model
      (iv) Garbner’s Model
      Codes :
      (A) (i) & (iv) are correct.
      (B) (ii) & (iii) are correct.
      (C) (i) & (iii) are correct.
      (D) (iii) & (iv) are correct.

      ANSWER:C

      18. In reference service, assimilation means :
      (i) Recording the retrieved information
      (ii) Sharing reference service experience with colleagues
      (iii) Furnishing the exact information
      (iv) Acquaintance with reference material
      Codes :
      (A) (i) and (ii) are correct.
      (B) (i) and (iv) are correct.
      (C) (ii) and (iii) are correct.
      (D) (ii) and (iv) are correct.

      ANSWER:A

      19. The notation used to increase the capacity of an array are :
      (i) Empty digit
      (ii) Emptying digit
      (iii) Indicator digit
      (iv) Speciator
      Codes :
      (A) (i) and (ii) are correct.
      (B) (iii) and (iv) are correct.
      (C) (i), (ii) and (iii) are correct.
      (D) (i), (ii) and (iv) are correct.

      ANSWER:A

      20. Which of the following are the functions of the physical layer in OSI Model ?
      (i) Defines protocol for flow control.
      (ii) Reliable sending of data packets.
      (iii) Defines electrical specifications.
      (iv) Functional and procedural means of transferring data.
      Codes :
      (A) (iii) and (iv) are correct.
      (B) (ii), (iii) and (iv) are correct.
      (C) (i) and (iv) are correct.
      (D) (i) and (iii) are correct.

      ANSWER:*

      21. Rich Text Format (RTF) is concerned with
      (i) Formatting features like Font type, size, etc.
      (ii) Transporting text documents across different computers.
      (iii) Multimedia formatting.
      (iv) Formatting based on binary
      concept.
      Codes :
      (A) (ii) and (iii) are correct.
      (B) (iii) and (iv) are correct.
      (C) (i) and (ii) are correct.
      (D) (i) and (iv) are correct.

      ANSWER:C

      22. Which of the following are nonprobability sampling ?
      (i) Quota sampling
      (ii) Judgement Sampling
      (iii) Cluster Sampling
      (iv) Multi-stage sampling
      Codes :
      (A) (i) and (iv) are correct.
      (B) (ii) and (iii) are correct.
      (C) (i) and (ii) are correct.
      (D) (iii) and (iv) are correct.

      ANSWER:C

      23. Arrange the following in the ascending order of their first year of publication :
      (i) BNB
      (ii) INB
      (iii) Compendex
      (iv) Roget’s Thesaurus of English words
      Codes :
      (A) (iv), (iii), (i), (ii)
      (B) (iii), (ii), (iv), (i)
      (C) (ii), (iv), (i), (iii)
      (D) (i), (iii), (ii), (iv)

      ANSWER:A

      24. Arrange the following ISBDs according to their year of formulation :
      (i) ISBD (PM) 
      (ii) ISBD (CF)
      (iii) ISBD (M) 
      (iv) ISBD (S)
      Codes :
      (A) (iii), (ii), (i), (iv)
      (B) (iii), (iv), (i), (ii)
      (C) (iv), (i), (iii), (ii)
      (D) (iv), (ii), (iii), (i)

      ANSWER:B

      25. Arrange the following in the chronological order of their first year of publication :
      (i) Arts and Humanities Index
      (ii) Social Science Citation Index
      (iii) ISI Web of Science
      (iv) Science Citation Index
      Codes :
      (A) (iv), (ii), (i), (iii)
      (B) (ii), (iii), (iv), (i)
      (C) (iii), (ii), (i), (iv)
      (D) (iv), (i), (iii), (ii)

      ANSWER:A

      26. Arrange the following Library Acts according to the year of their enactment :
      (i) Arunachal Pradesh
      (ii) Bihar
      (iii) Lakshadweep
      (iv) Rajasthan
      Codes :
      (A) (ii), (iv), (iii), (i)
      (B) (iv), (i), (ii), (iii)
      (C) (ii), (iii), (i), (iv)
      (D) (iv), (iii), (ii), (i)

      ANSWER:D

      27. Arrange the following processes of research in order :
      (i) Theory Building
      (ii) Reflecting and Integrating of Idea
      (iii) Research Design
      (iv) Review of Literature
      Codes :
      (A) (iv), (iii), (ii), (i)
      (B) (iii), (i), (iv), (ii)
      (C) (ii), (iv), (iii), (i)
      (D) (i), (ii), (iv), (iii)

      ANSWER:A

      28. Match the following :
      List – I List – II
      a. CILIP i. 1972
      b. ASLIB ii. 2002
      c. ALA iii. 1876
      d. COMLA iv. 1924
      Codes :
      a b c d
      (A) ii iv iii i
      (B) iv iii ii i
      (C) iii iv i ii
      (D) ii iii iv i

      ANSWER:A

      29. Match the following :
      List – I                     List – II
      a. Phenomenon             i. Physical Media for grouping of Information
      b. Spectrum                 ii. Facts or Occurrence
      c. Modes                     iii. Transfer Process
      d. Diffusion                iv. A broad range of varied but related ideas
      Codes :
      a b c d
      (A) i iii iv ii
      (B) ii iv i iii
      (C) ii iii iv i
      (D) iv i iii ii

      ANSWER:B

      30. Match the following :
      List – I                                            List – II
      a. Union Catalogue                            i. Primary sources
      b. Pamphlets & Brochures               ii. Unpublished sources
      c. Indexing & Abstracting Sources    iii. Tertiary sources
      d. Memoirs of diaries                     iv. Secondary sources
      Codes :
      a b c d
      (A) iv iii ii i
      (B) ii iv iii i
      (C) iii i iv ii
      (D) i ii iv iii

      ANSWER:C

      31. Match the following :
      List – I                                                                   List – II
      a. Fundamentals of Reference Service         i. A.J. Walford
      b. Introduction to Reference works             ii. S.R. Ranganathan
      c. Reference service                                       iii. F.N. Cheney and W.J. Williams
      d. Guide to Reference Books                        iv. William A
      Katz
      Codes :
      a b c d
      (A) ii i iv iii
      (B) iii iv i ii
      (C) iv ii iii i
      (D) iii iv ii i

      ANSWER:D

      32. Match the following :
      List – I                                                                                                      List – II
      a. Information on important recent happenings of India    i. India – A Reference Annual
      b. Total number of foreigners visited in India in 2012         ii. Keesing’s Record of World Events
      c. Name of Prime Minister of India                                        iii. Statistical Yearbook
      d. Postal Address of Anna Hazare                                          iv. Who’s Who
      Codes :
      a b c d
      (A) iv i ii iii
      (B) ii iii i iv
      (C) iii ii i iv
      (D) i iv iii ii

      ANSWER:B

      33. Match the following :
      List – I                                             List – II
      a. Scaler Chain                        i. Direct dealing with subordinates
      b. Espirit de Corps                   ii. Production, efficiency and prevention of waste
      c. Scientific Management             iii. Emphasis on Team Work
      d. Span of control                    iv. Top to Bottom
      Codes :
      a b c d
      (A) iv iii ii i
      (B) iii iv i ii
      (C) iv ii iii i
      (D) ii iii i iv

      ANSWER:A

      34. Match the following :
      List – I                                        List – II
      a. Check Card                        i. Reader’s Ticket
      b. Kardex                               ii. Three Card System
      c. Newark System                 iii. Periodicals
      d. Browne System                  iv. Borrower’s Card
      Codes :
      a b c d
      (A) ii iii iv i
      (B) iii iv i ii
      (C) ii iv iii i
      (D) iv i ii iii

      ANSWER:A

      35. Match the following :
      List – I                                     List – II
      a. Skewness                      i. Numbers of frequently appearing variables
      b. Modality                     ii. Degree of association between two/ more variables
      c. Fdistribution               iii. Structure of distribution
      d. Correlation                  iv. Ratio of two Chisquare variables
      Codes :
      a b c d
      (A) i iv ii iii
      (B) iii i iv ii
      (C) iv ii iii i
      (D) ii iii i iv

      ANSWER:B

      36. Assertion (A) : Mail survey, a data collection technique in which questionnaires are mailed to potential respondents, who in then fill and return at their convenience become obsolete. 
      Reason (R) : Survey-Monkey, the free online survey tool has totally replaced the traditional Mail survey.
      Codes :
      (A) (A) is true, but (R) is false.
      (B) (A) is false, but (R) is true.
      (C) Both (A) and (R) are true.
      (D) Both (A) and (R) are false.

      ANSWER:D

      37. Assertion (A) : Case situations are seldom comparable and as such the information gathered in case studies is often not comparable.
      Reason (R) : The subject under case study are usually described in terms of the characteristics exhibited by the subject/case itself.
      Codes :
      (A) Both (A) and (R) are true.
      (B) Both (A) and (R) are false.
      (C) (A) is true, but (R) is false.
      (D) (A) is false, but (R) is true

      ANSWER:A
      .
      38. Assertion (A) : Intellectual Property Rights facilitate free flow of information.
      Reason (R) : Effective free flow of information is the pre-requisite for knowledge society.
      Codes :
      (A) (A) is true, but (R) is false.
      (B) (A) is false, but (R) is true.
      (C) Both (A) and (R) are true.
      (D) Both (A) and (R) are false.

      ANSWER:B

      39. Assertion (A) : The total output of Indian publications is reflected in ‘Indian National Bibliography’.
      Reason (R) : A number of publishers in India are defaulters and do not deposit their publications as per Delivery of Books and Newspapers (Public Libraries) Act.
      Codes :
      (A) Both (A) and (R) are true.
      (B) Both (A) and (R) are false.
      (C) (A) is true, but (R) is false.
      (D) (A) is false, but (R) is true.

      ANSWER:D

      40. Assertion (A) : No library is self sufficient in terms of resources even in electronic age.
      Reason (R) : Resource sharing and consortia initiatives are essential to meet user needs.
      Codes :
      (A) (A) is true and (R) is false.
      (B) (A) is false and (R) is true.
      (C) Both (A) and (R) are true.
      (D) Both (A) and (R) are false.

      ANSWER:C

      41. Assertion (A) : Interviewing is essential to supplement the research data collected through questionnaire.
      Reason (R) : Interview is the most suitable technique to collect data as all respondents cooperate more during interview.
      Codes :
      (A) (A) is false, but (R) is true.
      (B) Both (A) and (R) are true.
      (C) Both (A) & (R) are false.
      (D) (A) is true, but (R) is false.

      ANSWER:D

      42. Assertion (A) : Indexing and abstracting services fulfil the 4th Law of Library Science.
      Reason (R) : These services serve as the substitute to the primary journals.
      Codes :
      (A) (A) is true, but (R) is false.
      (B) Both (A) & (R) are false.
      (C) Both (A) & (R) are true.
      (D) (A) is false, but (R) is true.

      ANSWER:A

      43. Assertion (A) : All classification schemes adopt ‘phase relations’.
      Reason (R) : Subject formation by loose assemblage leads to complex subjects and isolates.
      Codes :
      (A) (A) is true, but (R) is false.
      (B) Both (A) and (R) are true.
      (C) Both (A) and (R) are false.
      (D) (A) is false, but (R) is true.

      ANSWER:D

      44. Assertion (A) : RSS (Rich Site Summary) is considered as an alternate to the SDI Service.
      Reason (R) : RSS Feeds enable us to syndicate data automatically.
      Codes :
      (A) Both (A) and (R) are true.
      (B) Both (A) and (R) are false.
      (C) (A) is false, but (R) is true.
      (D) (A) is true, but (R) is false.

      ANSWER:A

      45. Assertion (A) : Majority of academic libraries in India are lagging behind in switching over as technology-oriented service institutions.
      Reason (R) : The apex academic bodies and library Associations have not taken the lead role to devise standards and policies.
      Codes :
      (A) (A) is true, (R) is false.
      (B) (A) is false, (R) is true.
      (C) Both (A) and (R) is true.
      (D) Both (A) and (R) are false.

      ANSWER:C

      Read the passage given below and answer the questions based on your understanding of the passage (Question Nos. 46 – 50) :
      As the global information landscape increasingly facilitate the sharing,repurposing and dissemination of information, the ways in which students are accustomed to interacting with information resources are also changing. For some new students to universities, their understanding of referencing is based solely on fear (McGowan, 2005) and many are familiar with the basic concept of plagiarism. Some students bring with them the academic process that served them well at school – however, these are not suitable at Universities (Chanock, 2008). Students understand they should not copy words without referencing, but fail to grasp the reasons why; the reasons are not explicit and often cloaked in unfamiliar and impenetrable academic language. Pak’s (2003) review of literature proved as a handy summation of the investigations, research, and thinking about plagiarism prior to the implementation of various plagiarism detection software products. There are three main schools of thought in referencing and plagiarism discourse. A punitive approach which focuses on the idea that students often deliberately engage in plagiarism and that the appropriate response is one of punishment (Blum,2009; Sutherland – Smith, 2010; Bilic – Zulle, et. al. 2008). A Restorative Justice approach, however, suggests that plagiarism is in fact an act against a community (in this case, a community of students), and that steps need to be taken to restore a level of balance (Wenzel; et. al. 2010; Karp and Conrad, 2005; Karp, 2009;Dickson, etc. al. 2009).An educational approach that espouses that the best method of reducing plagiarism is to educate and support students. Marking criteria and assessment tasks should be linked to building referencing skills (especially in the first year) and ensure that the students learn these skills in a discipline related context (Jaschik; 2008). The approach of both the University of Southern Queensland (USQ) and Swinburne University of Technology is clearly aligned with the third school of thought. Students lack proper understanding of the purposes of referencing. For them, referencing and citing is linked to just words, not ideas (Jackson, 2006), so referencing is regarded as separate to the writing process, instead of an integral part. To help students develop good writing and referencing practices, it is useful if universities help them understand the research culture of tertiary study. Faculties need to make their referencing rules explicit and lectures should provide useful exemplars within courses.

      46. Understanding of new students on Referencing is based on
      (A) Plagiarism
      (B) Fear
      (C) Ability to write
      (D) Insatiable desire to learn

      ANSWER:A

      47. An appropriate response to deliberate act of plagiarism according to punitive school of thought is
      (A) to debar the student from library use
      (B) to orient the student about plagiarism
      (C) to award punishment
      (D) to make him learn about referencing

      ANSWER:C

      48. To restore a ‘level of balance’ is advocated/reflected in
      (A) Deterrent Approach
      (B) Reformative Approach
      (C) Punitive Approach
      (D) Restorative Approach

      ANSWER:D

      49. ‘Educational approach’ which aims at reducing plagiarism should be linked with
      (A) Building referencing skills of the students
      (B) inculcating reading habits of the students
      (C) building students as information literate
      (D) ignorance of the students on methods of social research 

      ANSWER:A

      50. Lack of understanding of students about referencing is linked to their
      (A) Ideas 
      (B) Words
      (C) Experience 
      (D) Intuition

      ANSWER:B

      Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology Invited for the post of Project Assistant through Walk-In-Interview for Stipend Rs.14000/- + HRA 20%

      Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
      Thiruvananthapuram-695019,
       Kerala,India

      Advt.No.PA/04/2.15

      Walk-In-Interview

      Name of the post and No. of Post:  Project Assistant (Gr.III)-01

      Qualification and Experience: 
       M.Sc (Chemistry, Biochemistry, Material Science, Nanotechnology)  + 2 years of Research Experience)  
                 OR 
      M.Tech (Material Science, Nanotechnology, Nanomedicine)

      Stipend : Rs.14000/- + HRA 20%

      Age: 32 years

      Age Relaxation : As per the Govt. of India / CSIR rules.

      Date of Walk-In- interview : 27.04.2015 

      Time of Walk-In- interview : 9.00 AM 

      Recruitment: Temporal

      Venue:
      CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
      Thiruvananthapuram-695019,
       Kerala,India

      How to apply:
      1. The Eligible and interested candidates for the  post of Project Assistant (Gr.IV) may download the application form from the given below  website.
      2. Filled in application must be submitted at the time of walk-in-interview.
      3. The application form should be accompanied by attested copies of certificate in support of age, educational qualification, experience and caste mentioned in the application. 
      4. The candidate must bring all the original certificates for verification. 
      For more details:
      Eligible and interested candidates may go through the following website
      1.Official website: www.niist.res.in
      2.Advertisement and Application format PDF Link: http://www.niist.res.in/english/wp-content/files/Detailed_Advertisement_PA-04-2015.pdf 

      CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology Invited for the post of Project Assistant on Temporal basis with Rs.22000/- + HRA 20% stipend

      Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
      Thiruvananthapuram-695019,
       Kerala,India

      Advt.No.PA/04/2.15

      Walk-In-Interview

      Name of the post and No. of Post:  Project Assistant (Gr.IV)-02

      Qualification: 
      Ph.D (Chemistry, Biochemistry, Material Science, Nanotechnology, Nanomedicine, Biotechnology)

      Stipend : Rs.22000/- + HRA 20%

      Age: 32 years

      Age Relaxation : As per the Govt. of India / CSIR rules.

      Date of Walk-In- interview : 27.04.2015 

      Time of Walk-In- interview : 9.00 AM 

      Recruitment: Temporal

      Venue:
      CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science And Technology
      Thiruvananthapuram-695019,
       Kerala,India

      How to apply:
      1. The Eligible and interested candidates for the  post of Project Assistant (Gr.IV) may download the application form from the given below  website.
      2. Filled in application must be submitted at the time of walk-in-interview.
      3. The application form should be accompanied by attested copies of certificate in support of age, educational qualification, experience and caste mentioned in the application. 
      4. The candidate must bring all the original certificates for verification. 
      For more details:
      Eligible and interested candidates may go through the following website
      1.Official website: www.niist.res.in
      2.Advertisement and Application format PDF Link: http://www.niist.res.in/english/wp-content/files/Detailed_Advertisement_PA-04-2015.pdf 

      CENTRAL INSTITUTE OF PLASTICS ENGINEERING & TECHNOLOGY Invited for the Post of Accounts Asst.

      Image result for cipet emplumCENTRAL INSTITUTE OF PLASTICS ENGINEERING & TECHNOLOGY
      Head Office, T.V.K.Industrial Estate, 
      Guindy, Chennai – 600 032.

      CIPET invites applications for the following positions for its Centre at Haldia:

      Name of the Post:
      1. Accounts Assistant. Gr.III 
      2. Administration. Assistant. Gr.III 
      Scale of Pay:
      1. Accounts Assistant. Gr.III - Rs.5200-20200 + Grade Pay Rs.2000/-
      2. Administration. Assistant - Rs.5200-20200 + Grade Pay Rs.2000/-
      Educational Qualification:
      1. Accounts Asst. Gr.III : 
        Full Time First Class Graduate in Commerce with Typewriting Higher or Lower and  or Shorthand Lower and PC Operations with minimum 2 years post-qualification experience in the relevant field.
      2. Admn. Asst. Gr.III  :
        Full Time First Class Graduate in any discipline with Typewriting Higher/Lower and or Shorthand Lower and PC Operations with minimum 2 years post-qualification experience in the relevant field.

      How to Apply:Interested candidates should be downloaded the application form and filled form submit to the following address.
      The Chief Manager(P&A), 
      CIPET Head Office, 
      T.V.K.Industrial Estate, 
      Guindy, Chennai – 600 032,
      Tamilnadu,
      India

      Last Date: 08.05.2015.

      For More Detail:
      1. Notification: http://cipet.gov.in/opportunities/78/Advertisement%20April%202015.pdf
      2. Qualification Details: http://cipet.gov.in/opportunities/78/Qualification%20&%20Experience.pdf

      Important NET Examination Questions with Answers for Paper-I

      1. The teaching skill comprises of
      1.  Black Board writing
      2.  Questioning
      3.  Explaining
      4.  All the above
      Answer: 4

      2.Which of the following comes under the classification of elementary partices of a matter?

      1. Baryons
      2. Mesons
      3. Leptons
      4. All the above
      Answer: 4 

      3.Select the most appropriate statements.

      1. Teachers can teach.
      2. Teachers help can create in a student a desire to learn.
      3. Lecture Method can be used for developing thinking.
      4. Black board method of teaching must not be exist in modern education system.
      Answer: 2

      4. Name the metal that most commonly used in photo electric cell?

      1. Li
      2. Ca
      3. Cs
      4. Fr
      Answer: 3

      5.The first Indian chronicler of Indian history was:

      1. Kalhan
      2. Martina Elliyan
      3. Akber Khan
      4. Kader Husain
      Answer: 1

      6. Which of the following statements is correct?

      1. Syllabus is a part of curriculum.
      2. Curriculum is the same in all educational institutions affiliated to a particular university.
      3. Syllabus is not the same in all educational institutions affiliated to a particular university.
      4. Colleges may uplift their fame by selecting only bright students in studies and sports must not be considered.
      Answer: 1

      7.Which of the Indian poet is known as "Parrot of India"?

      1. Harivansh Rai Battchan
      2. Jayadeva
      3. Amir Khusro
      4. Jimuta Vahana
      Answer: 3

      8.Which of the two given options is of the level  of understanding?

      1. Define noun in your own words.
      2. Define verb in your own words.
      3. Define adjectives in your own words.
      4. Both 2 & 3
      Answer:  1

      9.During the Battle of Chausa Humayun was saved by

      1. Maharana Pratap
      2. Sher Khan
      3. Nizam
      4. Hamida Banu
      Answer: 3

      10. Who among the following is the first muslim President of India?

      1. M Hidayattullah
      2. A P J Abdul Kalam
      3. F Ali Ahmed
      4. Dr Zakir Hussain
      Answer: 4

      Jobs Keywords

      +2 (HSC) +2 RESULT 10th Science 2016 6th-Science Aavin Jobs Abroad Jobs Account Assistant Accountant Accounts Accounts Officer Accounts Officer Grade-I Additional Director Additional Manager Admin Executive / Secretary Administration Administration officer Administrative Officer Administrative Officers ADMISSION Admission for P.G Admission for Law ADMISSION FOR STUDY ADMISSION FOR STUDY for B.Ed ADMISSION FOR STUDY for MBBS ADMISSION FOR STUDY for PG ADMISSION FOR STUDY in Agri ADMISSION FOR STUDY in Veterinary ADMISSION FOR STUDY Law ADMISSION FOR STUDY M.Sc and Ph.D ADMISSION FOR STUDY Ph.D ADMISSION FOR STUDY. B.Tech ADMISSION FOR STUDY. M.Tech admission on Central Institute of Psychiatry Aerospace Engineering AGRICULTURAL ENGIEERING Agricultural Marketing Officer AGRICULTURE OFFICER Ahmedabad AIR INDIA Airmen Andaman Andhra Pradesh Andra Pradesh Anganwadi Anna University Annamalai University Answer Keys apprentice Architect Arunachal Pradesh Assam Assistant Assistant Librarian Assistant professor Assistant Accounts Officer Assistant Commissioner Assistant Controller Assistant Engineer Assistant Librarian Assistant Manager Assistant Medical Officer Assistant Officer Assistant or Typing Assistant Ore Dressing Officers Assistant Planner Assistant Professor Assistant Registrar Assistant Specialist ASSISTANT SUPERVISOR Assistant Surgeon Associate Professor Attendan Attendant Attorney Audiometrician Auditor Aviation Bangalore Bank Bank Exam Bank Exam Model Questions Bank Exam Model Questions Dinamalar Bank Exam Questions Bank Job Bank Jobs Bank Note Paper Mill India Private Limited Bank Vacancy Bengaluru. Kernataka Bhojpur Bhojpur District Court Bhojpur District Court Recruitment 2016 Bhopal Bhubaneswar Bihar Biochemist Biology Blacksmith Block Health Statistician Boiler Operators Botanist Botany BSNL Computer Science BSNL Electrical Engineering BSNL Model Question BSTC Rajasthan Cabin Crew Cantonment Board Kamptee Captain Career News Carpenter CBSE +2 RESULT CBSE 10th Result CBSE CTET RESULT CBSE-NET ccu cent Central Electrochemical Research Institute CENTRAL GOVERNMENT JOB CENTRAL GOVT CENTRAL GOVT. INDIA Chandigarh Chattisgarh Chemical Engineer Chemical Engineering Chemist CHEMISTRY Chennai chennai. Chhattisgarh Chief Resource Person Chowkidar Civics Civil Engineer Clerk Cochin Combined Medical Services Examination Commerce Competitive Exams computer Computer Engineer Computer Instructor Computer Operator Computer Science Computer Science and Applications Conductor Conference Constable Construction manager Consultant Contacts Content Executives Contract Basis Contract Basis Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis Professor Cook Counsellor CSIR CSIR-NET CTET Curator CURRENT AFFAIRS Current Affairs - 2016 Current Affairs - 2017 Current Affairs - 2018 CURRENT AFFAIRS- 2015 CURRENT AFFAIRS- 2016 CURRENT AFFAIRS- March Daman & Diu Data Entry Operator Data Entry Operator or Trainee Data Input Operator Defence Delhi dental Deputy Chief Accounts Officer Deputy Collector Deputy Commissioner Deputy Engineer Deputy General Manager Deputy Manager Deputy Registrar Deputy Superintendent of Police Development Officer Dinaethal TNPSC dinamalar News Dinamani News Director Directorate of Youth Affairs & Sports Recruitment 2016 District Registrar Doctor Documentation Officer Driver Drver DTP Operator Durwan Economics Economist Editor Electrical & Electronics Engineering Electrical Engineer Electrical Engineering Electrical Supervisor Electrician Electronic Mechanic Engine Fitter ENGINEER Engineering engineering Madhya Pradesh Engineers English Exam Tips Executive Executive Officer Faculty Farm Manager Field Assistant Field Officer Finance Finance Executive Finance Manager Finance Officer Fire and Safety Engineer Fitter Foreign Foreign Job Foreman Forester Free Coaching Free Coaching Class Gandhinagar Garden Mali GATE 2016 GENERAL KNOWLEDGE General Manager General Medicine General Surgery Paediatrics Orthopaedics General Medicine Paediatrics TB & Chest General News General Studies Geography Goa Group 1 Group 2 A Group 8 Group IV Group-I Group-II Group-IV Gujarat Hall Ticket Haryana Havildar Himachal Pradesh Himachal Pradesh Subordinate Services Selection Board History Home Science Horticulture Assistant Hospital Attendant HPSC HSSC Recruitment 2016 Hyderabad Hydrabad icu IIT Madras Important Dates of April Important Dates of May Important Days India India Principal Indian Constitution Indian National Movement Indian Nobel Laureates Indian Space Research Organisation Inspector Inspector of Income Tax Inspector of Income-Tax Instrumentation Engineer Insurance ISRO ISRO Old Questions IT JOBS Itanagar Jailor Jaipur JAM - 2016 Jammu & Kashmir Jarkhant Jet Airways Jharkhand Joint Director Junior Assistant Junior Clerk Junior Engineer Junior Executive Junior Manager Junior Research Fellow Junior Research Fellow Position Junior Residents Junior Resource Person Junior Stenographer Junior Technical Assistant Junior Technician Kamptee Karnataka Kerala kol Kolkata KPSC Lab Assistant Lab Assistant Model Questions Lab Attendant Lab Technician Laboratory Superintendent Laboratory Assistant Labourer Lakshadweep Law Law Officer Lecturer Legal Legal Professional LIBRARIAN Library and Information Science Library and Information Science Paper II Library Assistant lineman lndia Lower Division Clerk Lucknow Luknow M.B.B.S M.Phil Madhya Pradesh Madhya Pradesh Public Service Commission Madras University MADURAI Maharashtra Maharastra Management Management Study Manager Managers Manipur Marine Engineers Marketing Marketing Executive Marketing Officer Master Degree Programme Material Inspector Mathamatics Mathematics MBA MBBS MCA Mechanic Mechanical Engineer Mechanical Engineering Mechanical Engineering Electronic & Communication Engineering Computer Science & Engineering Architecture Mathematics Mechanical Engineering Electronic & Communication Mathematics Medical Medical Officer Medical Specialist Meghalaya Microbiologist Military Hospitals Mizoram MRB MTS Mubai Multi Tasking Staff Mumbai Muscat Mysuru Nagaland Nagpur NECET Test NEET NEET 2017 Model Questions New Delhi NIMCET-2015 Noida Nurse Nurses Odisha Odsha Office Assistant Office Helper Office Supervisor Officer Officers Online Quiz Orissa Orthopaedics Obstetrics and Gynaecology Radio-Diagnosis General Surgery Paper - I Paper - II Paper III PASAA Pathankot Patna Pattern Maker Peon Pharmacist Pharmacology phd study in Central Institute of Psychiatry Physical Education Physical Instructor PHYSICS Physiotherapist Placement Officer Plant Engineer Plumber Plumper Police Police Previous Questions Political Science Pondicherry POST Postal Assistant PREVIOUS QUESTIONS Principal PRIVATE JOBS Private Secretary Probationary Officers Production Engineer Professional Assistant Professor Professor Assistant Professor Programmer Coordinator Project Assistant Project Assistants Project Associate Project Director Project Manager Project Officer Publication Assistant Puducherry Pump attendant Pune Punjab Purchase Officer Quiz Radiologist Railway Jobs Rajasthan Rajasthan Public Service Commission Ranchi Ranger Reader Receptionist Receptionist Gr-III Ref. & AC Registrar Research and Development Research Assistant Research Associate Research Fellow Research Officer Resident Engineer Resident Medical Officer RESULT RRB RRB Model Question Safaikarmachari Safaiwala Sample Questions SBI Jobs Scholarship School Education News Science Science Studies Scientific Assistant Scientific Officer Scientist Scientist Assistant Secretary Section officer Security Security Commander Security Officer Semi Skilled Jobs Senior Assistant/Personal Assistant Senior HRD Officer Senior Manager Senior Officer Administration officer Senior Radio Technician Senior Residents Senior Residents and Junior Residents Senior Resource Person Senior Scientific and Technical Officer Senior Technical officer SET Exam Shimla Sikkim Social Worker Solar Energy Corporation of India Soldier SPECIAL DRIVE RECRUITMENT Specialist Sr. Administrative Officer SSC SSC EXAM SSLC SSLC Results Staff Nurse Staff Nurses Staff Selection Commission STATE GOVT. STATE GOVT. JOBS STATE GOVT. Officer Statistician Stenographer Store Assistant Store Keeper Store Superintendent Superintendent Supervisor Surveyor Syllabus System Analyst Tahsildar Tailor Tamil tamil nadu Tamilnadu Tamilnadu Govt. Aided Posts Tamilnadu Jobs Tax Assistant Taxation Officer Teacher Teaching Teaching Aptitude Technical Technical Assistant Technical Officer Technician Telangana Tester TET Thiruvananthapuram TN Ration Shop Posts TN-MBBS TNPSC TNPSC Jobs TNPSC Previous Question Paper TNSET TNSET - Results Tradesman Tradesmen Mate Trainee Translator TRB TRB Annual Planner Tripura Turner tutor Typist UGC - NET Union Public Service Commission Unique Identification Authority of India Upper Devision Clerk UPSC UPSC PREVIOUS QUESTIONS UPSC. Drug Inspector Uttar Pradesh Uttarkhand VAO VAO Model Questions Veterinary Assistant Surgeon Walk-in-Interview Watchmen waterfalls in South India Web Master Welder West Bengal West Bengal PRIVATE JOBS West Bengal Public Service Commission WHAT TODAY Who's Who Wireman Workshop Workshop & Seminars / Conference Yoga Teacher Zoology பொதுத் தமிழ்